Tartus alustab täna kooliaastat ligi 560 õpilast rohkem kui eelmisel aastal

1. sept. 2022 Tartu Linnavalitsus - Kommenteeri artiklit

Uuel õppeaastal alustab Tartus kooliaastat 15 785 üldhariduskoolide õpilast, mis on ligi 560 võrra rohkem kui aasta tagasi.

1. klassi läheb 1248 õpilast, mis on 56 võrra rohkem kui eelmisel aastal. Enim lapsi alustab kooliteed Tartu Erakoolis (99 last), Kivilinna koolis (95 last) ning Raatuse koolis (83 last).

Tartu gümnaasiumides alustab õpinguid 1257 õpilast, mis on mullusega võrreldes sama. Gümnaasiumi astujatest on ligikaudu 72 protsenti lõpetanud põhikooli Tartus, ülejäänud väljaspool Emajõelinna. Tartu gümnaasiumidesse tullakse õppima kõikidest Eesti maakondadest.

Käesoleva õppeaasta suurim väljakutse on Ukraina õpilaste lõimumine meie haridussüsteemi. Praegu asub Tartus üldhariduskoolides õppima 464 Ukraina noort.

Tartu Kutsehariduskeskuses alustab õpinguid 2960 noort, kellest on 1365 esmakursuslast.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!