Vaba Lava kutsub klassiga teatrisse!

30. sept. 2022 Vaba Lava - Kommenteeri artiklit
Stseen lavastusest „YERMA 9.PM“. Foto: Siim Vahur

Pakume välja mõned lavastused, mida saab tulla vaatama terve klassikollektiiviga. Valik lähtub vanusest ja maailmatunnetusest.

„Sahharov“ on dokumentaallavastus Andrei Sahharovist (1921–1989), vene füüsikust ja Nobeli rahupreemia laureaadist, kes sai tuntuks esialgu Nõukogude Liidu vesinikupommi ühe loojana, hiljem teisitimõtleja ja inimõiguste eest võitlejana.
Andrei Sahharov oli veendunud, et kõige suurem väärtus maailmas on inimelu ning igaühel on õigus vabadusele. 

Sobib gümnasistidele ja ka noorematele lähiajaloost huvitatud vaatajatele. Väga aktuaalne, mõtestamaks praegust olukorda meie idanaabri juures.

„YERMA 9.PM“ on lavastus teineteisest võõrdunud paarist, kes on sunnitud aega veetma nelja seina vahel, kaaslasteks vaid iseenda mõtted ja vastastikune tülpimus. See on lavastus tänapäeva inimestest, kes otsivad lootust ja lohutust ning vastuseid küsimustele, mida on keeruline küsida iseendalt või oma partnerilt. 

Noore Soome lavastaja Laura Mattila „YERMA 9.PM“ sobib vaatamiseks eri eas õrnema soo esindajatele. Aga muidugi ka poistele, mõistmaks paarisuhte olemust ja sellega kaasnevaid kohustusi ning vastutust. Lavastus seob mänguküllaselt päriselu ja elu ekraanidel.

„Muinasjutumöll“ on Matthias Johann Eiseni kogust pärit muinasjuttudel põhinev fantaasia. Lavastuse põhi on muinasjutud „Seenekuningas“ ja „Tuhkapoiss“. Neli näitlejat jutustavad ja näitavad neid muinasjutte nii, et lapsed naeravad ega jõua ära oodata, mis saab edasi. Nad ei unusta neid muinasjutte enam kunagi. Sellele aitab kaasa huumor, moodne dünaamiline jutuvestmisviis ja näitlejameisterlikkuse võtted.

Sobib vaatamiseks igas eas lastele ja lapsemeelsetele. Etendust on võimalik tellida ka kooli ja seda mängitakse nii eesti kui ka vene keeles.

Kõigi Vaba Lava etenduste puhul on võimalikud eritellimused ja -hinnad nii suurematele kui ka väiksematele gruppidele.

Info ja tellimus info@vabalava.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!