VHK orkester avab hooaja kontsertidega Tallinnas ja Raplamaal

28. sept. 2022 VHK keelpilliorkester - Kommenteeri artiklit

Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester avab eeloleval nädalalõpul hooaja kontsertidega Tallinnas ning Raplamaal. Vaid eesti heliloomingust koosneva kontserdikavaga tähistatakse muuhulgas ka rahvusvahelist muusikapäeva.

Eeloleval hooajal on orkestril plaanis mitmed ülesastumised üle Eesti ‒ esinemised viivad orkestri suurematesse kodumaa linnadesse aga ka pisematesse paikadesse. Sel hooajal keskendutakse Ester Mägi ning Veljo Tormise loomingu esitamisele, valmistutakse suviseks noorte laulu- ja tantsupeoks, ilmumas on järjekorras kolmas album ning muuhulgas ootab jõulude ajal ees koostöö Vaiko Epliku, Priit Võigemasti ja Liisi Koiksoniga.

„Sel hooajal on mitmeid huvitavaid koostöid tulemas ja seda eri žanrist artistidega. Juba sel nädalal on võimalus koos musitseerida suurepärase metsosoprani Iris Oja ja ERSO pikaaegse fagotirühma kontsertmeistri Peeter Sarapuuga, kes oli pikalt VHK muusikakooli juhataja,“ räägib orkestri dirigent Rasmus Puur. „Samuti on meie endi jaoks teisiti see, et sel sügisel vahetus väga suur osa meie orkestri koosseisust ‒ suvel lõpetas kooli ja siirdus elu uude etappi kümme muusikut, kelle asemel on nüüd sama palju verivärskeid orkestrante. Seetõttu on VHK keelpilliorkestril justkui uus algus käimas.“

VHK orkestri hooaja avakontsert toimub 30. septembril kell 18 Rootsi-Mihkli kirikus. Rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril esinetakse kolme kontserdiga Raplamaal: kl 11 Hageri kirikus, 13 Rapla kultuurikeskuses, 15 Märjamaa kultuurikeskuses. Kontsertide kavas kõlab Peeter Süda, Villem Kapi, Veljo Tormise, Ester Mägi, Tõnu Kõrvitsa ja Rasmus Puuri looming. Solistideks metsosopran Iris Oja, fagotimängija Peeter Sarapuu ja noor viiuldaja Arp Reindla.

Möödunud hooajal 25. tegutsemisaastat tähistanud VHK keelpilliorkester koosneb Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilastest. Orkestris musitseerivad noored vanuses 13–19 eluaastat ning repertuaar koosneb pea ainult eesti muusikast. Orkester on teinud koostööd inspireerivate interpreetidega eri žanridest: Johan Randvere, Marten Altrovi, Linda-Anette Verte, Kirke Karja, Joel ja Heikko Remmeli, Peedu Kassi, Mari Kalkuni, Liisi Koiksoni, Mari Jürjensi, Jarek Kasari ja Jaan Pehkiga. Orkestri dirigent on alates 2015. aastast Rasmus Puur.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!