Alustas Cleveroni Akadeemia teine lend  

4. okt. 2022 - 1 Kommentaar
Cleveroni Akadeemia teine lend.

Sellest nädalast alustas õppetööd Viljandis tegutseva Cleveroni akadeemia teine lend. Vastu võeti 20 üliõpilast, kes on teinud oma esimese sammu saamaks robootikatarkvara arenduse tippspetsialistiks.  
Suure tööjõunappusega IKT-valdkonna ja ettevõtte jaoks sobiliku sisuga robootika õppekava puudumise tõttu lõid AS Cleveron ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor (edaspidi EEK Mainor) 2019. aastal Cleveroni Akadeemia, mille õppeprogrammis pakutakse tudengitele integreeritud õppemeetodit, kus paralleelselt akadeemilise õppega rakendatakse oskusi kohe ka tootearenduses. Loengud vahelduvad igal nädalal praktikatundidega isejuhtivaid pakiroboteid arendava ja tootva ettevõtte Clevon praktikalaboris. See tähendab, et praktilise töö fookuses on autonoomsete sõidukitega seotud väljakutsetega hakkama saamine.
Kolmeaastane rakenduskõrgharidusõpe toimub Clevoni peakontoris Viljandis ja tudengeid õpetavad EEK Mainori õppejõud ning Clevoni tippspetsialistid. Tudengid saavad kolme õppeaasta jooksul stipendiumi, mis sisaldab tasuta majutust Viljandis ja 480-eurost kuustipendiumi.
Clevoni juhi Arno Küti sõnul liitus akadeemia esimesest lennust nende meeskonnaga lausa seitse andekat noort, kellest viis lõpetasid cum laude. „Akadeemia lõpetanud tudengid on tööturul väga nõutud, sest praktiline õpe valmistab neid väga hästi ette tööjõuturu vajadusteks. Clevonil on ainult hea meel enda ridades ka kolme aasta pärast teise lennu lõpetanud andekaid tulevikuloojaid tervitada.“
EEK Mainori rektor Mait Rungi lisas: „Teise lennu avamine on meie jaoks väga rõõmustav! Cleveroni Akadeemia on valdkondlikult, hariduslikult, äriliselt ning regionaalselt suur ja unikaalne ettevõtmine meie koostööpartneri Clevoni, Eesti robootikavaldkonna ja Eesti kõrghariduse jaoks, pakkudes kõrgel tasemel töökohapõhist õpet IKT-valdkonnas. Soovime, et õpingute kõrval ei magaks tudengid ka oma elu kuldaega maha!“


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Alustas Cleveroni Akadeemia teine lend  ”

  1. Ludmilla Abroi ütleb:

    See on eriala,mida sooviksin õppida. Olen seda võimalust oodanud. Soovin selle realiseerida

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!