Hariduskonverentsi „Talendid tuleviku teenistuses IV“ saab vaadata veebis

24. okt. 2022 Tartu Ülikooli teaduskool - Kommenteeri artiklit

Täna ja homme, 24. ja 25. oktoobril toimub Tartu Ülikooli raamatukogus hariduskonverents „Talendid tuleviku teenistuses IV“, millega tähistatakse Eesti olümpiaadide 70. aastapäeva. Suurejoonelist üritust saab jälgida ka veebis, otseülekanne algab kell 10.25.

Konverentsil kõlavad asjatundjate seisukohad ning ülevaated viimaste aastate edusammudest andekate õpilaste toetamisel ja olümpiaadide korraldamisel. Veebiülekannet saab jälgida Worksupis. Samal veebilehel on iga esitluse ajal võimalik esitada küsimusi ja hiljem salvestist järelvaadata.

Esimese päeva avavad tervitussõnadega Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser, teaduskooli direktor Ana Valdmann ja raamatukogu direktor Krista Aru. Andekusega seotud teemadel kõnelevad haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ning ministeeriumi andepoliitika valdkonna juht Marek Järvik.

Päeva jooksul toimuvates aruteluringides räägivad rahvusvaheliselt silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilased, vilistlased ja nende juhendajad olümpiaadiliikumise vajalikkusest ning ka muredest. Muu hulgas võetakse tähelepanu alla see, kuidas noorena olümpiaadidel käimine tuleb kasuks hilisemates ettevõtmistes.

Hariduskonverentsi teisel päeval kell 12.45 saab kuulata Tartu Ülikooli neuroteadlase Jaan Aru loengut teemal „Otsimas oma aju potentsiaali“. Konverentsi lõpus räägib MTÜ Eesti Talendikeskuse juhataja Viire Sepp õpilase andekuse märkamisest ja edasiarendamisest.

Hariduskonverentsi „Talendid tuleviku teenistuses IV“ korraldab Tartu Ülikooli teaduskool. Konverentsi toetavad haridus- ja teadusministeerium ning Tartu Ülikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!