Juubeligala jutustab lugusid tarkuse teelt

7. okt. 2022 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Homme, 8. oktoobril algusega kell 18.45 algab ETV otseülekanne Pärnu kontserdimajast, kus aasta õpetaja galal kuulutatakse välja riigi hariduspreemiate laureaadid. 

Haridusrahva aasta tippsündmus jõuab kaamerasilma vahendusel Eestimaa kodudesse juba kümnendat korda. Televaatajate ja publiku pilgu all selguvad kümne kategooria parimad õpetajad-koolijuhid, aasta hariduse sõbra ja haridusteo tiitli ning elutööpreemia saajad. 

Nagu varasematel aastatel, antakse laureaatidele üle Joosepi kuju ja vabariigi valitsuse poolt kümne tuhande euro suurune riiklik aastapreemia. Kõigi kategooriate nominendid saavad koos tänukirjaga ka 3000 euro suuruse auhinna. Elutööpreemia suurus on 65 000 eurot ja seda tuleb üle andma vabariigi president Alar Karis.

„Aasta õpetaja galal jutustame seekord tarkuse tee lugu, räägime inimestest, kes on õpetajaametis,“ lausus HTM-i aasta õpetaja gala projektijuht Iiris Saluri. „Hariduse omandamine on pikk teekond, mille jooksul inimesed kasvavad, arenevad ja koguvad tarkusi. See algab enamiku jaoks juba lasteaias ja kestab ka pärast kõrgete kraadide omandamist ülikoolis. Sellel teel on meie kõrval ja suunajateks õpetajad, kes toetavad, hoolivad, õpetavad ja innustavad.“ 

Kuna 2022. aasta on Euroopa noorte aasta, on kontsertetendusele kaasatud tavapärasest rohkem noori. Kogu etenduse vältel on laval Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilaste keelpilliorkester Rasmus Puuri juhendamisel. Kuuleme noori tõusvaid tähti meie muusikataevas: Alika Milovat ning räppareid säm & kaw. Esineb ka Ott Lepland koos WAF-i laulukooli õpilastega ja Laine Mägi tantsustuudio. 

Õhtujuhtideks on samuti andekad noored, telesaadete juhtimisega juba kogemusi kogunud Pärnu teatri näitleja Sander Rebane ja õpilane Paula Rits, kes on osalenud filmis „Eia jõulud Tondikakul“ ning juhtinud ETV2-s telesaadet „Nova“. 

Aasta õpetaja gala lavastaja on Veiko Tubin.

„Mõistagi on meil varuks ka üllatused,“ ütles Saluri. Programm on üles ehitatud nii, et see pakuks elamusi nii kohapeal kui teleekraani vahendusel. 

Pärnu kontserdimajja oodatakse üle 500 haridusvaldkonnaga seotud inimese. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!