Videokonkurss „Minu kangelane, minu tõeline päästeingel!“

10. okt. 2022 MTÜ Lastekaitse Liit - Kommenteeri artiklit

Lastekaitse liit ja Eesti Noorsooteater kutsuvad 7‒21-aastaseid lapsi ja noori osalema videokonkursil „Minu kangelane, minu tõeline päästeingel!“ Soovime videolugudega tähelepanu pöörata inimestele, kes on olnud eri eluperioodidel lapse ja noore kõrval, kes on olnud õigel ajal õiges kohas, tõeline kangelane ja päästeingel. Keegi, kes on last ja noort päriselt märganud, kuulanud, mõistnud, toetanud, innustanud, andnud nõu, aidanud neil end taas üles leida ja pannud neid erilisena tundma.

„Teatris on ütlus, et kuninga mängib kuningaks õukond,“ ütles Eesti Noorsooteatri kunstiline juht Mirko Rajas. „Teisisõnu poleks lavastuse peategelast ilma kõrvaltegelasteta, kellel on lavastuses ülimalt oluline roll. Me võiksime rohkem märgata ka inimesi, kellel on meie kõrval igapäevaselt suur ja toetav  roll.“

Me ei otsi videolugudest kangelase nime, vaid mõtteid, miks on oluline, et lapsel ja noorel on oma kangelased ja mida igaüks selleks teha saab?

Lastekaitse liidu juhataja Varje Ojala jaoks on oluline märgata enda ümber lapsi ja noori, piisab kasvõi ühest inimestest, kes last päriselt kuulab, kaasab ja mõistab, oluline on, et laps ei jääks oma muredega üksi. Varje Ojala sõnas, et „just sellisest inimest võib saada lapse jaoks kangelane, kes tema elu oluliselt mõjutab. Videkonkursil kutsumegi lapsi jagama oma lugusid kangelastest, kes on neid kuulanud ja kaasanud. Nende lugude kaudu soovime innustada kõiki inimesi olema mõne lapse jaoks kangelane ja päästeingel.“

Videolugudes soovime, et lapsed ja noored mõtiskleksid järgmistel teemadel.

  • Kes on olnud tema kangelane, tema tõeline päästeingel ja milline ta on?
  • Miks just tema ja miks tema teod on tema jaoks erilised?
  • Mis on see, mida ta on temaga koos olles tundnud ja kogenud?
  • Miks on oluline, et lapse ja noorel on oma kangelased?
  • Kes peaks olema iga noore ja lapse elus? Mida igaüks selleks teha saab?
  • Mis on sõnum, mida nad soovivad edasi anda teistele lastele ja täiskasvanutele? Kes on see, keda maailm täna vajab?

Parimaid videoid näitame 18. novembril lastekaitse liidu lapse osaluse teemalisel konverentsil „Õnnelik laps ‒ kuulatud, kaasatud ja mõistetud“, mil tunnustame 5 vanuserühma parimaid auhindadega Eesti Noorsooteatrilt, Telialt, Fazerilt ja teistelt!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!