Tallinna Keskraamatukogu kutsub lapsi jutte kirjutama

12. okt. 2022 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Kõik 7‒12-aastased lapsed on oodatud kuni 30. novembrini osalema jutuvõistlusel, mille parimad palad jõuavad 2023. aastal Tallinna Keskraamatukogu kinkeraamatusse „Omad jutud 4“. Kõik osalejad pääsevad võistluse lõpuüritusele, mis toimub 10. detsembril T1 meelelahutuskeskuses Super Skypark.

Raamatukogu kutsub lapsi kirjutama neljal teemal: „Juhtum kooliteel“, „Erinevus“, „Kuidas saada peaministriks?“ ja „Laul võib minna lappama“. Et kirjutamine läheks lihtsamalt, saavad huvilised oktoobrist novembri lõpuni osaleda ka samateemalistes loovkirjutamise töötubades, mida viivad läbi lastekirjanikud Tiiu Kitsik, Anti Saar, Indrek Koff ja  Ilmar Tomusk. Esimene töötuba „Juhtum kooliteel“ kirjanik Tiiu Kitsikuga toimub Zoomi vahendusel 17. oktoobril kell 12.

Kogumiku „Omad jutud“ väljaandmine on kujunenud Tallinna Keskraamatukogu traditsiooniks. Iga nelja aasta tagant koguvad raamatukoguhoidjad selle jaoks laste omaloomingut, millest pannakse kokku kinkeraamat kõigile järgmisel aastal Tallinnas 1. klassi minevatele lastele. Nõnda saavad jutuvõistlusel osalejad näha oma loomingut raamatus ja võimaluse valmistada rõõmu rohkem kui 4000 väikesele lugejale.

Rohkem infot konkursi tingimuste ja loovkirjutamise töötubade kohta leiab Tallinna Keskraamatukogu Lastelehelt.

Jutukonkursi läbiviimist toetavad Eesti Kultuurkapital ja Rahvakultuuri Keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!