Fotografiska programm koolidele

7. nov. 2022 - Kommenteeri artiklit

Inspireerivad haridusprogrammid Fotografiska Tallinnas lisavad muuseumikülastusele põnevust. Maja giidid leiavad eri vanuses kunstihuvilistele sobiva viisi ja vaatenurga, kuidas avada maailmakuulsaid fotograafe ning nende töid.

Valikus on mitmesuguseid tuure, mõeldes kõikidele kooliastmetele ning lasteaialastele.

Fototuur giidiga

Vanusegrupp: lasteaiast gümnaasiumi lõpuni.

Giidi seltsis tutvutakse kõigi näitustega. Kahel korrusel on 3–4 eripalgelist näitust. Giid juhib külalised põnevasse fotograafide loodud maailma, avades piltide taga peituvaid lugusid.

Fototuur giidiga enda valitud näitusel

Vanusegrupp: Lasteaiast gümnaasiumi lõpuni.

Soovi korral saab tutvuda süvendatult ühe valitud näitusega. Giid annab põhjaliku ülevaate fotograafist, tema loomingust ja näitusest.

Fototuur Andy Warholi näitusel „Photo Factory“

Vanusegrupp: Põhikool ja gümnaasium.

Selleks, et mõista popikoon Andy Warholi saladuslikku fenomeni ning saada tuttavaks tema elu ja loominguga, on loodud näitusele põnev lisamaterjal. Töövihik tutvustab ikoonilise kunstniku rolli kunstiajaloos ja tema jätkuvat mõju tänases kunstielus kui ka laiemalt kogu ühiskonnas.

Fototuur autoportreejoonistamisega Andy Warholi näitusel

Vanusegrupp: lasteaed ja algklassid.

Kes oli Andy Warhol – oli ta geenius või narr? Lapsed saavad teada, mida tähendab üldse autoportee, miks paljud kunstnikud end oma teostel kujutavad, kuidas nad seda teevad ja mida enda joonistamisel tähele panna. Lapsed saavad ise joonistada endast portree. Vajalikud vahendid kohapealt.

Fototuur töölehega näitusel „Kooseksisteerimine“

Vanusegrupp: algkool ja põhikool

Korea kunstnik Cho Gi-Seok on noor tõusev täht Aasia kunstimaailmas, kes oma näitusel „Kooseksisteerimine“ uurib põnevaid paralleele ning seoseid: inimene ja loodus, inimene ja tehnoloogia, inimene ja digiajastu. Neist märksõnadest lähtuvalt on loodud spetsiaalne tööleht, mis aitab lastel paremini kunstniku loominguga tutvuda ja mõelda meid ümbritsevale keskkonnale.

Fotokunst inpireerib nii lapsi kui täiskasvanuid. Olete oodatud näitustest osa saama!

Giidiga tuur kestab kuni üks tund ja sobib grupile suurusega kuni 25 inimest.

Hind õpilasgruppidele 45 eurot (nädalavahetusel 55 eurot), lisaks pilet õpilastele 3 eurot.

Näitustega saab tutvuda Fotografiska kodulehel. Broneerige aeg fototuur.tallinn@fotografiska.com


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!