Õpetajate Leht 18. novembril

16. nov. 2022 - Kommenteeri artiklit

Mida teha alaealiste õigusrikkujatega?

Rahvaalgatus.ee portaalis kogutakse allkirju, et langetada kriminaalvastutuse iga ja muuta alaealiste õigusrikkujate karistused karmimaks. Asjatundjate hinnangul aga karistamine noori õigele teele suunata ei aita.  

Demagoogiavõtted ehk Kuidas kõnevormid meid mõjutada võivad. Mõjutamise teema 6. artiklis tutvustatakse piltlike nimedega demagoogiavõtteid, nagu libe tee, häda tuleb, hernehirmutis, vaata, missugune sa ise oled jt.

Kuidas (vanu) karusid tantsima õpetada?

Kool muutub pidevalt ja õpetajailgi tuleb õppida. Kuidas aga suunata muutustele neid, kes ei näe selleks vajadust ja peavad end piisavalt kogenuks? Sel teemal vahetasid mõtteid Tartu Forseliuse Kooli õppejuht Kristi Mumm ja Pelgulinna Gümnaasiumi õppejuht Tiina Tiit. 

Arutati kohalikku hariduspoliitikat

Eesti Haridusfoorum arutelul analüüsiti koolijuhtide ja kohalike omavalitsuste parema koostöö võimalusi. Anti ülevaade ka vastava sisuga uuringust.

Vägivaldse lapsega toimetulekut tuleb õppida

28. oktoobri Õpetajate Leht vahendas ühes Rootsi koolis aset leidnud juhtumit, kus õpilane ründas tunni ajal õpetajat ja üritas teda kägistada. Meilgi on koolides järjest enam väljakutsuva käitumisega lapsi, kuid paljudel õpetajatel puudub väljaõpe kriitilises olukorras toimetulekuks. Verge Eesti meeskond on kümmekond aastat treeninud Eesti õpetajaid agressiivse käitumisega toime tulema ja õpetanud oskusi, mis Rootsi õpetaja päästsid.

Loodusteadusliku hariduse aastane doktorite saak

Aasta jooksul on Tartu Ülikooli ökoloogia ja maateaduste instituudi loodusteadusliku hariduse keskuses kaitsnud viis noort inimest doktoritöö loodusteadusliku hariduse aktuaalsetel teemadel.

Ei juhtu just sageli, et teaduskraadide kõrgeimale pulgale jõuavad samas valdkonnas kaksikõed. „Saame rääkida haridusteaduste teemadel nii, et see meid paelub. Arutame, kuidas meie haridussüsteemi paremaks muuta,“ kinnitavad Helen Semilarski ja Helin Semilarski. 

Eesti Keskkonnahariduse Ühingu viis aastaringi

Eesti Keskkonnahariduse Ühingu juhatuse liige Jonas Nahkor vaatab tagasi ühenduse loomisele ja esimestele aastatele ning heidab pilgu ka tulevikku.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!