Tallinna Keskraamatukogu kuu teema: Peotäis poistekaid

25. nov. 2022 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Mika Keränen „Armando ja Ahjulinnud“ (2021)

Armando seiklused jätkuvad sarja teises raamatus. Nüüd on Argentiinast Eestisse kolinud poiss jalgpallimeeskonna Nõmme Männid noorim mängija, kuid väljakutsed tema elus jätkuvad. Eestisse tuleb Buenos Airese parima tüdrukute jalgpalliklubi Las Horneras võistkond, kus mängib Armando täditütar Martha. Esialgu ei võta Armando ja tema kaaslased tüdrukute mänguoskusi tõsiselt, kuid varsti saavad aru, kui rängalt nad eksisid. Raamatus on mitu põnevat matši, mille käigus saavad poisid teada fair play põhimõtted ja õpivad austama oma vastaseid.

Raamat sobib nooremale koolieale.

Jekaterina Astafjeva, Laagna raamatukogu raamatukoguhoidja


Anti Saar „Kuidas minust ei saanud kirjanikku” (2021)

Juhan on täitsa tavaline viienda klassi poiss, kellele meeldib kirjutada. Algas see peaaegu juhuslikult: ta kirjutas üheainsa sõna ja siis oli klassiruum tema ümbert korraga kadunud…

Juhan proovis kirjutada erinevates kirjandusžanrides – seiklusjutud, detektiivijutud, reisikirjad, õudusjutud ja palju muud –, kuid kahjuks mitte ühtegi neist teostest ei saanud ta lõpetatud. Iga kord tuli vahele midagi muud huvitavat ja haaravat. Ja nii temast ei saanudki kirjanikku.

See on raamat täis lugusid elulistest seiklustest, mis võivad igaühega juhtuda.

Shandana Minhas „Kaks poissi, karu ja pöörane seiklus“ (2021)

12-aastase Changezi ja tema noorema venna Timmy pöörane seiklus algab päeval, mil vanemad otsustavad Hingoli rahvusparki matkama minna. Kui vennad hommikul ärkavad, on nad telkimisplatsil kahekesi. Maa väriseb ja vulkaan mulksub ning poistel tuleb ellujäämise nimel pikk teekond ette võtta. Teel juhtuvad nendega uskumatud seiklused. Nad kohtavad dinosauruseid, lohesid, Ameerika sõdureid ja aitavad linde ja karu.

See on humoorikas ja fantaasiarikas raamat, mis räägib sõprusest ja abivalmidusest.

Ilona Tihhomolova, Laagna raamatukogu raamatukoguhoidja


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!