Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut korraldab viiendat korda informaatika õpetamise konverentsi

29. nov. 2022 - Kommenteeri artiklit
Delta keskus. Foto Sixten Sepp

12.–14. jaanuarini toimub Tartu Ülikooli Delta õppe- ja teadushoones informaatika õpetamise konverents, kus võetakse luubi alla informaatika õpetamise hetkeseis ning arutletakse tulevikusuundade üle. Konverentsil saavad kokku ja jagavad omavahel kogemusi ligikaudu 150 selle valdkonna asjatundjat ja huvilist üle Eesti. Registreerimine on juba alanud.

Tartu Ülikooli õppeprorektor Aune Valk ütles, et õpetajakoolitus on ainus erialavaldkond, mis on ülikooli arengukavas eriliselt esile toodud. „Pärast aastaid planeerimist on selge lootus, et järgmisel aastal võiks mitmes võtmes oodata ka läbimurret. Koos haridus- ja teadusministeeriumiga oleme paika saamas õpetajate akadeemia meedet, millest hea meelega konverentsil täpsemalt räägin, ning õpetajakoolitusse ootame järgmisel aastal stipendiumide toel üle 200 õppija senisest enam,“ rääkis Valk. Ta lisas, et õpetajaameti suuremale populaarsusele võiks kaasa aidata ka õpetajate palgatõus.

Konverentsil saab hea ülevaate sellest, mis toimub praegu informaatika õpetamise vallas. Üks peaesinejatest, Tallinna Ülikooli matemaatika ja informaatika didaktika professor Mart Laanpere tutvustab hiljutise informaatika õpetamise uuringu tulemusi. Kirjeldatakse ka uudset õppemudelit, mida pakub programmeerimiskool Kood/Jõhvi, ning Tartu Ülikooli teadlane Kaur Alasoo räägib lähemalt bioinformaatikast. Jätkuloengutes tutvustatakse osalejatele uusi kursusi, ülesandekogusid ja õpikuid ning jagatakse soovitusi nende kasutamiseks. Toimuvad töötoad robootika, programmeerimise, turvalisuse ja haridustehnoloogia teemal.

Osalejad saavad tutvuda Delta keskusega, külastada Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi uurimisrühmi ja laboreid ning vaadata ringi arvutimuuseumis. Konverents lõpeb piduliku vastuvõtuga.

Arvutiteaduse instituudi informaatika didaktika lektor Reelika Suviste sõnas, et viis aastat tagasi esimest konverentsi korraldama hakates oligi eesmärk tugevdada erialakogukonda ning teha üks talvine üritus, kus õpetajad, teised informaatika asjatundjad ja ka huvilised saaksid kokku tulla ning mõtteid vahetada. „Õpetajad teevad oma tundides väga vingeid asju – miks mitte seda ka kolleegidega jagada,“ märkis Suviste. 

Täpsemat infot võib leida konverentsi veebilehel. Konverents toimub IT Akadeemia toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!