Tore isadepäeva pidu Lille lasteaias

11. nov. 2022 Tiina Vapper toimetaja - Kommenteeri artiklit

Isadepäeva traditsioon on Eestis kindlalt juurdunud ja kuulub enesestmõistetavalt nende tähtpäevade hulka, mida lasteaias tähistatakse. Kõik lasteaiad teevad seda omamoodi, aga oma lapse joonistatud armsa kaardi või meisterduse saavad selle päeva puhul kingiks kõik isad.

Tallinna Lille lasteaias peeti isadepäeva pidu 8. novembril. Lasteaia direktor Veronika Kübar ütleb, et kui kahel viimasel aastal on koroona tõttu pidu toimunud õues, siis nüüd oli kõigi suur soov isad lasteaeda kutsuda. Lapsi ja isasid oli kohale tulnud palju ning kõik jäid peoga väga rahule.

Lille lasteaias on neli rühma, mis kõik kannavad lille nime: Käopäkad, Lõvilõuad, Pääsusilmad ja Kassikäpad. Isadel tuligi koos lapsega läbi käia neli tegevuskeskust. 

Ühes keskuses tehti muusikaõpetaja eestvedamisel käpiknukkudega teatrit ja mängiti koos maha tuntud muinasjutt „Tare-tareke“. Jutustaja osas oli õpetaja, isad aga kehastasid tarekeses elavaid loomi. Elevust tekitas juba osatäitjate valimine, paljud lapsed soovitasid ise, keda tema isa võiks mängida. Kohapeal jagas õpetaja isadele kätte paberilehed tekstiga ning kuna isasid oli rohkem kui rolle, kehastaski rebast, hunti, siili, konna ja teisi loomi mitu isa, kes kooris teksti ütlesid. Laste osaks jäid taustahelid. Kõigil oli väga lõbus.

Teises keskuses said isad ja lapsed koos robotitega mängida. Kuna lasteaias oli hiljuti olnud robotite nädal, oskasid lapsed isadele näidata, mida kõike Ozoboti Bee-Boti robotid ning Quobo robotteod teha oskavad. 

Kolmandas keskuses tegi laps ise isale võileiva, mis koos ära söödi.

Neljandas aga meisterdati endale taaskasutusmaterjalidest lipsud. Kenasti kaunistatud pika lipsu või kikilipsu sai pärast kaela panna. 

Veronika Kübar ütleb, et rõõmsaid elamusi ja emotsioone pakkusid isadele kõik keskused. Lapse jaoks ongi kõige tähtsam isaga koos midagi toredat teha. Pühapäeval, kui on õige isadepäev, saadab muusikaõpetaja kõikidele isadele ka laste tehtud videotervituse, kus lapsed laulavad ja loevad luuletust ning räägivad, mida neile oma isaga koos teha meeldib. 

MINU ISSI

  • Issile meeldib suuri arvuteid parandada ja puhkepäeval kaua magada. Issil on habe ja ta on vahel rõõmus ja vahel kuri ka. Käime koos kinos multikaid vaatamas. Laura
  • Issil on tööl buldooser ja ekskavaator. Talle meeldib kriketit mängida. Vahel me mängime koos hullu ja rahmeldame, see meeldib mulle väga. Erik
  • Minu issi teeb arvutis tööd, aga talle meeldib ka arvutis mängida. Ma piilun uksest, kas nüüd on minu kord issiga mängida. Loviise
  • Mängime issiga koos legodega ja arvutis, käime rannas jalutamas ja sõidame rattaga. Kui me õhtul hambaid peseme, teeb issi vahel nalja ja annab mulle vale hambaharja. Jako

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!