Uudishimu päeval saab jälgida Tartu Ülikooli videoloenguid ja osaleda viktoriinil

17. nov. 2022 Tartu Ülikooli teaduskool - Kommenteeri artiklit
Foto: Andero Kalju

President Alar Karis on teinud ettepaneku tähistada Eestis tänavu 17. novembrit uudishimu päevana, kutsudes üles väärtustama senisest rohkem teadmisi, teada tahtmise soovi ja silmaringi laiendamist. Tartu Ülikooli teaduskooli vahendusel saab päeva jooksul jälgida videoloenguid ja osaleda viktoriinil. 

Tartu Ülikooli teaduskooli direktor Ana Valdmann ootab uudishimu päeval toimuvast osa võtma igas vanuses huvilisi. „Videoloengute ja viktoriiniküsimuste valimisel seadsime eesmärgiks, et igaüks saaks päeva jooksul teada midagi uut ja huvitavat,“ ütles ta. Osalejatele pakutakse võimalust omandada uudishimu päeval teadmisi mõnest enda jaoks tundmatust valdkonnast, sealjuures saab seda teha endale meelepärases formaadis.

Kl 10–14 peavad Tartu Ülikooli teadlased kolm videoloengut. Teemade hulka kuuluvad elu tekkimine, üleilmsed majandussuundumused ning haigusriskide hindamine matemaatika ja statistika toel. Videoloengud toimuvad Zoomis ning kõik lingid koos täpsema kirjelduse ja ajakavaga leiab teaduskooli kodulehelt.

Kel on soov panna oma uudishimu võistluslikult proovile, saab seda teha teaduskooli veebiviktoriinil, mis kestab kl 8–22. Osaleda saab internetiühendusega arvuti, nutitelefoni või tahvelarvuti kaudu. Enne võistlust tuleb logida sisse teaduskooli viktoriinide keskkonda või luua endale seal kasutajakonto.

Viktoriiniülesannete lahendajate vahel loositakse välja Tartu Ülikooli ja teaduskooli meeneid. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!