Loovtööde konkurss andekuse teemal

9. dets. 2022 Jonas Erik Laanem Tartu Ülikooli teaduskooli kommunikatsiooni ja turunduse spetsialist - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli teaduskool on kuulutanud välja loovtööde konkursi teemal „Andekus minu silme läbi“, „Tulevikukool“ ja „Eesti olümpiaadimedali kujundus“. Osalema on oodatud 1.–12. klassi õpilased. Tööde esitamise tähtaeg on 14. märts 2023.

Tartu Ülikooli teaduskooli direktori Ana Valdmanni sõnul sündis konkursi idee soovist pöörata senisest enam tähelepanu andekatele õpilastele ja toetada neid. 

„Ministeeriumi tasandil on loomisel andepoliitika, kuid andekuse mõiste on seni selgelt määratlemata. Loovtööde konkurss annab võimaluse kaasata õpilaste ideid,“ selgitas ta.

Konkursile võib esitada essee, meemi, karikatuuri, joonistuse või video. Iga kooliastme arvestuses on teaduskool välja pannud võitja stipendiumi ja ergutuspreemiad. Kõikide osalejate seas parima tulemuse saavutanud õpilasele antakse ka auhind, milleks on Eestis toodetud e-tõukeratas Äike.

Tulemused kuulutatakse välja auhinnatseremoonial 21. aprillil 2023, mil leiab aset ülemaailmse loovuse- ja innovatsioonipäeva seminar. Teaduskooli direktori hinnangul võiksid sel päeval jääda kõlama just noorte ideed. Sedalaadi arutelusid, kus õpilased saavad arvamust avaldada, peab toimuma rohkem.

Konkurssi korraldatakse Eesti olümpiaadide 70. aastapäeva raames. Täismahus juhendiga saab tutvuda TÜ teaduskooli kodulehel aadressil teaduskool.ut.ee/loovtoode-konkurss.

Lisateave: Jaanus Sepp, TÜ teaduskooli arendus- ja koostöö peaspetsialist, 517 7091, jaanus.sepp@ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!