Mammut kutsub võistlema

2. dets. 2022 Jonas Erik Laane TÜ teaduskooli kommunikatsiooni ja turunduse spetsialist - Kommenteeri artiklit

Tartu Ülikooli teaduskool korraldab koostöös Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsiga uut veebipõhist ajaloovõistlust „Mammut“. Esimene voor toimub 5.–11. detsembrini ja osalema on oodatud kõik 5.–6. klassi õpilased. Osavõtt on kõigile tasuta.

Võistlus leiab aset teaduskooli viktoriinide keskkonnas viktoriinid.ee, kuhu tuleb enne võistluse alustamist sisse logida või luua endale kasutajakonto. Kokku on võistlusel viis vooru, millest esimeses saavad õpilased 40 minuti jooksul lahendada 15 ajaarvamise teemal põhinevat ülesannet. Ülejäänud neljas voorus võetakse luubi alla ajalooallikad, arheoloogia, arhiivid ja muuseumid ning ajaloo algus.

Paremusjärjestus tuuakse välja igas voorus ja viie vooru kokkuvõttes. Võistluse formaat lubab osalejatel liituda võistlusega mistahes voorust või osaleda vaid mõnes voorus. Peale iga vooru lõppemist avaneb osalejale võistlusele vajutades tagasiside, milles on näha iga ülesande eest saadud punktid, enda pakutud vastused ja õiged vastused.

Koolidele jagatakse oma õpilaste osaluse kohta teavet e-posti teel. Sooviavaldused võtab vastu teaduskooli võistlus- ja õppekorralduse peaspetsialist Kelli Hanschmidt (kelli.hanschmidt@ut.ee).

Hanschmidti sõnul sündis ajalooteemalise veebivõistluse idee juba möödunud õppeaastal, kuna seni on suurem osa teaduskooli viktoriinide lehel leiduvast põhinenud loodus- ja täppisteadustel. „Võistlusi leidub ka neile, keda huvitavad keeled või riigikaitse, kuid suurematest valdkondadest oli välja jäänud ajalugu,“ selgitas ta. Ajaloohuviliste rõõmuks sai viktoriin tänavu teoks ning Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsi koostatud küsimused jäävad ootama nutikaid lahendajaid.

Võistluse täismahus juhendit saab lugeda aadressil e-oppekeskus.ee/uleriigiline-ajaloovoistlus-mammut.

Diplomid jagatakse välja viie vooru kokkuvõttes.

  • I järgu diplom 91–100% viie vooru punktidest;
  • II järgu diplom 81–90% viie vooru punktidest;
  • III järgu diplom 71–80% viie vooru punktidest.

Kõik vähemalt kolmes voorus osalenud võistlejad saavad osalejatunnistuse.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!