Õppeprogramm „Auto ja keskkond“

15. dets. 2022 - Kommenteeri artiklit
Vesinikul töötava sõiduauto Toyota Mirai esmane demonstratsioon tänavusel vanavanemate päeval muuseumis. Foto: Indrek Sarapuu

Eesti Maanteemuuseumi programm „Auto ja keskkond“ on saanud keskkonnaharidusliku õppeprogrammi kirjelduse kvaliteeti tõendava märgise „Läbimõeldud programm“.

Õppeprogrammide kirjelduste kvaliteedi hindamise alus on Eesti keskkonnahariduse ekspertide koostöös valminud juhend. Hindamist korraldab Eesti Keskkonnahariduse Ühing, hindavad vastava koolituse läbinud eksperdid. Märgis on välja töötatud koostöös keskkonnaministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumiga vastavalt Eesti keskkonnahariduse ja -teadlikkuse tegevuskavale 2018–2022.

Õppeprogrammis „Auto ja keskkond“ antakse praktiliste tegevuste ja aruteludega ülevaade autotööstuse mõjust keskkonnale. Programm käsitleb auto tootmisel kasutatavaid materjale, nende päritolu, elektriauto akude tootmise ja kasutamise keskkonnamõju, kütuseid ja autode taaskasutust.

Eesti Maanteemuuseumi haridustöö kuraator Kerle Kadak möönis, et keskkonnahariduse programm „Auto ja keskkond“ käsitleb ennekõike mõju meid ümbritsevale: „Programmi läbinuna oskab õpilane hinnata autotööstuse süsiniku jalajälge ning teha keskkonnasäästlikumaid valikuid transpordivahendite seas.“

Muuseum ootab keskkonnaprogrammi osalema 7.–9. klassi õpilasi. Programmi info on leitav nii Eesti Maanteemuuseumi kui ka keskkonnahariduse kodulehelt https://keskkonnaharidus.ee/et/oppeprogrammid/auto-ja-keskkond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!