Virumaa 2022. aasta noor muusik on Ukrainast pärit Veronika Balakar

1. dets. 2022 PLMF - Kommenteeri artiklit
Konkursi võitjad Veronika Balakar, Emilia Lebedeva ja Georgi Samarski.

Jõhvi kontserdimajas toimus 29. novembril Virumaa muusika- ja kunstikoolide õpilaste vaheline konkurss „Virumaa noor muusik 2022“. Konkursi žürii koosseisus Pille Lill, Sigrid Kuulmann, Andres Kontus ja Ralf Taal andsid Virumaa noore Muusiku tiitli 15-aastasele Veronika Balakarile, klaveri eriala õpilasele Kadrina Kunstidekoolist. Tunnustuse pälvis ka tema õpetaja Marharyta Byrsan. Konkurssi korraldas muusikute fond PLMF.

Konkursil, mis on loodud eesmärgiga tunnustada Virumaa noori muusikatalente ja nende õpetajaid, osalesid Jõhvi Muusikakooli, Iisaku Kunstide Kooli, Narva Muusikakooli, Ahtme Kunstide Kooli, Kadrina Kunstidekooli, Viru-Nigula valla muusikakooli ja Rakvere Muusikakooli õpilased.

„Konkursil üllatasid žüriid mitmedki noored anded,“ ütleb žürii esimees Pille Lill ja lisab: „Selle aasta noor muusik on pärit Ukrainast, kes saabus Eestisse koos oma õe ja klaveriõpetajaga kohe sõja puhkedes.“

Žürii andis rahapreemiad noortele muusikutele ja nende õpetajatele. I koha pälvis15-aastane pianist Veronika Balakar Kadrina Kunstidekoolist (õpetaja Marharyta Byrsan). Teist ja kolmandat kohta jagasid noor laulja, 10-aastane Emilia Lebedeva Ahtme Kunstide Koolist (õpetaja Rena Bõkova) ja 14-aastane kitarrist Georgi Samarski (õpetaja Inga Tagirova). Lisaks andis žürii välja kaks rahalist eripreemiat, need said kõige noorem osaleja, 9-aastane klaveriõpilane Keitrin Peetso Viru-Nigula valla Muusikakoolist ja 14-aastane tromboonimängija Kerdu Prits Rakvere Muusikakoolist.

Konkursi auhinnafondi toetavad kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, muusikute fond PLMF, Shishi AS jt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!