Junior Achievement Eesti kasvatab Ukraina kooliõpilastest ettevõtjaid

13. jaan. 2023 Kersti Loor Junior Achievement Eesti tegevjuht - Kommenteeri artiklit

Õpilasfirmade esindusorganisatsiooni Junior Achievement Eesti (JA) majandus- ja ettevõtlusõppe töötubadesse on kahe kuu jooksul jõudnud juba 440 Eestis elavat Ukraina kooliõpilast. 

Ettevõtlusõppega saavad liituda kõik Eesti koolid, kus Ukraina õpilased õpivad. Töötoad toimuvad nii ukraina kui vene keeles ja neid viivad läbi vastava koolituse läbinud Ukraina või Eesti päritolu õpetajad, aga ka JA Eesti töötajad ja vabatahtlikud.

Ettevõtlusõppega soovime anda Eestis elavatele Ukraina koolinoortele vajalikud teadmised ja vahendid neile võõras ühiskonnas toimetulekuks. Töötubades lihvivad Ukraina noored oma finantskirjaoskust, omandavad baasteadmised ettevõtlusest ja ärijuhtimisest ning proovivad kätt oma äriideede elluviimisel ehk teevad kõike, mida ettevõtliku eluhoiaku kujundamiseks vaja. Kõigest kahe kuuga jõudis ettevõtlusteemalistesse töötubadesse 440 õpilast ja koolitustele 30 õpetajat üle Eesti. Projekt jätkub ka uuel aastal. Muuhulgas saavad õppetöös osalenud Ukraina õpilased astuda üles JA Eesti korraldatud õpilas- ja minifirmade ning mini-minifirmade laatadel

Kõnealune programm on osa üleeuroopalisest Ukraina noortele suunatud majandus- ja ettevõtlushariduse projektist UPLIFT Youth, mida rahastab heategevusorganisatsioon Unicef ja viib ellu Junior Achievement Euroopa. Projekt toimub lisaks Eestile veel kümnes Euroopa riigis, sh Lätis, Leedus, Poolas, Ungaris, Moldovas, Bulgaarias, Rumeenias, Serbias, Slovakkias ja Tšehhis.

Järgmine JA Eesti ettevõtluse töötuba toimub juba jaanuari keskel Pärnu Tammsaare Koolis, kuhu on oodata üle 20 Ukraina õpilase. Lisaks õpilastele koolitatakse UPLIFT-i projekti raames uuel aastal jätkuvalt ka Ukraina õpilasi õpetavaid õpetajaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!