Kultuurisaadiku programm viib Ida-Virumaa koolid eesti kultuurist osa saama

7. jaan. 2023 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Kultuuriministeerium koostöös Eesti Rahvakultuuri Keskuse ja Ida-Viru Haridusklastriga alustab sel aastal kultuurisaadiku programmiga, mille raames viiakse aasta jooksul Ida-Virumaa koolide 6.‒12. klassi õpilased ja nende õpetajad osa saama eesti kultuurist väljaspool Ida-Virumaad. 

“Eesti koolid lähevad üle eestikeelsele haridusele, kuid muutus peab toimuma ka meelsuses. Lisaks teadmistele on oluline, et lapsed tajuvad ja on osalised ka mitmekülgsest eesti kultuurist ning ühtsest ajaloo- ja ühiskonnatunnetusest. Kultuurharidusliku programmi kaudu saavad Ida- Virumaa lapsed ja noored külastada kultuurisündmuseid ja -asutusi väljaspool Ida-Virumaad,“ ütles kultuuriminister Piret Hartman. 

„Programmi esimeses osas korraldatakse koolide eesti keele ja kirjanduse, ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajatele ning huvijuhtidele infopäev, õppekäigud Eesti eri linnades asuvatesse muuseumitesse, teatritesse ja teistesse kultuuriasutustesse ning koostatakse kava õpilastele,“ ütles programmi eestvedaja, Eesti Rahvakultuuri Keskuse Ida-Virumaa kultuurispetsialist Anne Uttendorf.

„Programmi teises osas viivad needsamad õpetajad oma koolide õpilased õppekäikudele Eestimaa kultuuripaikadesse. Muuhulgas külastatakse ka suvel toimuvat noorte laulu- ja tantsupidu,“ lisas Uttendorf.  

„Kultuurisaadiku programm on suurepärane võimalus meie koolide õpilastele saada maakonnast välja ja näha mitmekesist Eestit ja meie kultuuri laiemalt ning sealjuures mõjutada oma vanemaid, keda innustada põnevaid Eestimaa paikasid avastama,“ ütles Ida-Viru Haridusklastri koordinaator Kerda Eiert. 

Programmi rahastatakse 400 000 euroga.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!