Muuseumid kutsuvad piiluma näituste telgitagustesse 

27. jaan. 2023 Mirjam Savisto Tartu Linnaajaloo Muuseumide ekspositsiooniosakonna juhataja - Kommenteeri artiklit
Tartu Linnamuuseumi kogud. Foto: Mikko Leo Selg

Tartu Linnaajaloo Muuseumid avavad kaks korda aastas huvilistele oma hoidlauksed. Sisse on võimalik piiluda hoidlahoonesse Raadil, kus asuvad muuseumi arheoloogia-, ajalooline ja kunstikogu.

Tutvustustuuride eesmärk on avada muuseumi koguhoidjate mitmekülgsete ülesannete tausta, populariseerida kultuuritöötaja ametit ning selgitada muuseumitöö vajalikkust. Muuseumide tegevust ja seeläbi kultuuripärandi säilimist saab oma teadlikkuse, hoiakute ja otsuste kaudu toetada iga inimene.

Tartu Linnaajaloo Muuseumid koondavad viit linna ajaloos olulist teemat tutvustavat muuseumi: Tartu linnamuuseumi, Oskar Lutsu majamuuseumi, KGB konge, 19. sajandi linnakodanikumuuseumi ja laulupeomuuseumi. Muuseumide kogud on ühised, mistõttu võib hoidlatuuridel kohata temaatilisi esemeid kõigist näitusemajadest. Nii on Raadile kokku toodud näiteks naisterahva vasak sääreluu, suudlevate tudengite purskkaevu makett ja viiendal üldlaulupeol kasutatud eebenipuust taktikepp.

Avalikke ekskursioone hakkab muuseum korraldama kaks korda aastas: 17. novembril presidendi välja kuulutatud uudishimupäeval ning mai keskel, rahvusvahelise muuseumipäeva paiku. Samuti on linnamuuseum avatud koolide soovidele tulla koguhoidja tööga tutvuma klassikaupa. Selleks tuleb huvilisel muuseumiga ühendust võtta ning koostöös pannakse kokku sobiv tund konkreetsele klassile.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!