Õpetajate Leht 27. jaanuaril

25. jaan. 2023 - Kommenteeri artiklit

Kohalikel omavalitsustel ei ole lihtne lasteaiaõpetajate palka tõsta

30. jaanuariks peavad omavalitsused haridus- ja teadusministeeriumile teada andma, kas nad tõstavad lasteaiaõpetajate palka sarnaselt üldhariduskooli õpetajate omaga. Otsusest sõltub, kas omavalitsus lasteaiapidajana saab riigilt lasteaiaõpetajate palgatoetust. Keerulise majandusolukorra tõttu on tulnud tõsta lasteaia kohatasu ning teha olulisi kärpeid – omavalitsusjuhtide kinnitusel tuligi palgatõus suuresti teiste valdkondade kulude kokkutõmbamise arvelt.

Kolonialism, kolklus ja kuldne kesktee

Tallinna Ülikooli vanemteadur ja Tartu Ülikooli haridusteooria kaasprofessor Rain Mikser leiab, et nii kolonialism kui kolklus on eesti haridusmõttes püsinud piisavalt kaua selleks, et nüüd juba hoiduda mõlemast.

Õpetaja soovitab. Lugemisvajaduse rahuldamise kaaslased

Tartu Kivilinna Kooli kirjandusõpetaja Annika Rebane soovitab selleks aastaks kohustuslikus korras lugemisvara mitte üksnes õpilastele, vaid ka kolleegidele. Nimekirjas on nii uusi leide kui vanemat kirjasõna, mis ei tohiks unustusse vajuda.

Kas superkangelane on päriselt olemas?

Lapseohtu inimestele on tihti ideaalideks ülivõimetega tegelased, nagu Ämblikmees, Batman ja Superman, kes liiguvad imetabaselt ruttu ja julgelt ning võidavad kõik vaenujõud. Eetiline mõõde on neil ka: nad kaitsevad nõrgemaid.

MUUSEUMIHARIDUS. Põhjalik ülevaade muuseumiprogrammidest ja -tundidest, mida meie muuseumid kevadpoolaastal pakuvad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!