Üleskutse lastevanematele: mida tahaksite teada eestikeelsele õppele ülemineku kohta – esita küsimus!

12. jaan. 2023 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium ootab lastevanemate, aga ka õpilaste endi küsimusi, mis on seotud üleminekuga eestikeelsele õppele. Vastuseid annavad nii minister kui ametnikud ning küsimuste-vastuste põhjal valmiv video saab kõigile kättesaadavaks ministeeriumi Youtube’i kanalis.

Küsimusi saab esitada kuni 18. jaanuarini siin.

Üleminek eesti õppekeelele toimub lasteaedades ning algab 1. ja 4. klassis 2024. aastal ning viiakse põhikoolides lõpule 2029/2030. õppeaasta alguseks. 

Gümnaasiumis ja kutsekeskhariduse õppekavade alusel läbiviidavas õppes võib kuni 2029/2030. õppeaastani muu keele osakaal olla kuni 40 protsenti õppe mahust. Kool on kohustatud tagama ülemineku eestikeelsele õppele 10. klassis hiljemalt 2030/2031., 11. klassis 2031/2032. ja 12. klassis 2032/2033. õppeaastaks. Kutseõppeasutustes puudutab muudatus kutsekeskhariduse õppekava järgi õppivaid õpilasi.

Paljud küsimused koos vastustega on juba leitavad ministeeriumi veebilehel www.hm.ee/uleminek.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!