Ukraina lapsed ja ETUCE visiit Eestisse

20. jaan. 2023 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

16. ja 17. jaanuaril külastas Eestit Euroopa Ametiühingute Hariduskomitee ETUCE delegatsioon, et tutvuda Ukraina laste ja õpetajate olukorraga Eestis. 

ETUCE (European Trade Union Committee for Education) delegatsiooni kuulusid president Larry Flanagan, direktor Susan Flocken ja programmijuht Valeryia Desphain. ETUCE delegatsiooni võõrustas Eesti Haridustöötajate Liit (EHL).

ETUCE delegatsioon kohtus Tallinna Nõmme Gümnaasiumis, Tallinna Tehnikaülikoolis ja Vabaduse Koolis õppivate Ukraina noorte ja nende õpetajatega ning neil oli kohtumine ka haridusministeeriumis. ETUCE delegatsioon on juba käinud tutvumas Ukraina õpilaste ja õpetajate olukorraga Poolas ja Moldovas ning Eestist läksid and edasi Lätti ja Leetu.

Juuresolevalt lingilt leiab videokokkuvõtte delegatsiooni kohtumiselt Nõmme gümnaasiumis. Näeme ETUCE delegatsiooni vestlust Ukraina lapsi õpetavate õpetajatega ja Ukraina õpilastega, kes õpivad 3., 6. ja 8. klassis. Lühiintervjuu annavad EHL-i juhatuse esimees Reemo Voltri ja ETUCE president Larry Flanagan.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!