Arvo Leibur ja Johan Randvere esitavad täna õhtul EMTA suures saalis naisheliloojate loomingut

8. veebr. 2023 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia - Kommenteeri artiklit

8. veebruaril kell 19 astuvad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdi- ja teatrimaja suures saalis üles viiuldaja Arvo Leibur ja pianist Johan Randvere. Kontsert „Naiste maailm“ toimub EMTA uue kammermuusikasarja „Meistrid laval“ raames. Kavas on Agnes Tšetšulini, Laura Netzeli, Ingeborg von Bronsarti, Ester Mägi, Alisson Kruusmaa, Lili Boulangeri, Florence Price’i, Clara Schumanni ja Anna Veismane looming.

„Meie kontserdi kava algab teostega, mida tõenäoliselt ei ole keegi Eestis veel kuulnudki. Nende autoriteks on Laura Netzel, Agnes Tšetšulin, Ingeborg von Bronsart – naised, kes olid eelmise sajandi alguses ja üle-eelmise lõpus suurepärased interpeedid, kunstnikud, loomeinimesed, muusikategelased ning ka heliloojad,“ tutvustab kontserdil esitatavaid naisheliloojaid Arvo Leibur. Johan Randvere lisab: „Ajalooliselt on tähtis fakt, et Florence Beatrice Price oli esimene Ameerika tumedanahaline naishelilooja ning ühtlasi sümfonist. Lili Boulanger, kuulsa Nadia Boulangeri õde, võitis aga esimese naisena grand prix de Rome heliloomingu preemia. Kontserdil kõlab ka eesti helilooja Alisson Kruusmaa looming.

Kontsert on õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele tasuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!