Kiili Gümnaasiumi õpilased Harjumaal korraldavad Eesti Vabariigi 105. aastapäeva puhul miniparaadi

10. veebr. 2023 Stiina Marie Sarevet Kiili Gümnaasiumi 11.d klassi õpilane - Kommenteeri artiklit

Kiili elanike jaoks juba tuttav Eesti riigi sünnipäeva paraad toimub Kiili alevis  22. veebruaril kell 11. Paraadi korraldavad Kiili Gümnaasiumi riigikaitse õppesuuna õpilased, korraldustöös abistavad meedia- ja disainisuuna õpilased. 

Paraadil rivistuvad 8.–12. klassi õpilased, kodutütred ning noorkotkad, mängib Kiili Kunstide Kooli puhkpilliorkester. Paraadile on kaasatud ka kolm kaitseväe maasturit Mercedes-Benz 250 GD ja kaks soomustransportööri Pasi. 

Paraad algab Kiili Gümnaasiumi parklas direktori kõnega ja liigub vallamajani, kus tervitatakse vallavanemat. Seejärel liigutakse tagasi koolimaja juurde. Paraadile järgneb pidulik kontsertaktus koolimajas. Aktusel peab kõne diplomaat ja poliitik, Euroopa parlamendi liige Marina Kaljurand

Riigikaitseõpetus on Kiili Gümnaasiumi õppekava kohustuslik osa, mille eesmärk on kasvatada aktiivseid ja algatusvõimelisi noori, kellel on oskused ja tahe kaitsta oma riiki ning elanikke ükskõik millises olukorras. Riigikaitse on alates 2021. aastast ka Kiili Gümnaasiumi üks õppesuundadest, mis on välja arendatud koostöös Riigikaitse Rügemendi ja vanemveebel Kristo Palsiga

„Oleme väga uhked, et meile kui kooli esimesele riigikaitseklassile on usaldatud nii auväärne ja suur ülesanne,“ ütles Kiili Gümnaasiumi riigikaitse suuna 11. klassi õpilane Tannar Tähtsalu. „Selliste ürituste korraldamine on meie arvates oluline, sest see tutvustab meie õppesuunaga seonduvat ja liidab kooliperet.“ 

„Võime uhkusega öelda, et anname oma panuse Eesti kaitsevõime arendamisse. Paraadil osalevad kaitseväe sõidukid ja seal on rangelt järgitud EV paraadi läbiviimise protokolli. Tahame üritusega rõhutada meie kaitsetahte ja -väe olulisust Eesti riigi säilimise jaoks,“ ütles Kiili Gümnaasiumi direktor Ruth Pekkenen.

Vaata 2022. aasta paraadi:


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!