PLMF tähistab galakontserdiga 20. aastapäeva

3. veebr. 2023 MUUSIKUTE FOND PLMF - Kommenteeri artiklit

Muusikute fond PLMF tähistab 20. aastapäeva suurejoonelise galakontserdiga Estonia kontserdisaalis 19. veebruaril kl 17.

Keelpillikvartett Prezioso.

PLMF kutsuti ooperilaulja ja kultuuritegelase Pille Lille eestvedamisel ellu 2003. aastal. See on esimene ja ainus mittetulundusühendus Eestis, mis missioonitundest toetab järjepidevalt Eesti muusikatalente. PLMF on ainulaadne kodanikualgatuse nähtus nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. Vanusepiiranguid arvestamata ulatab fond andekatele muusikutele abikäe, aidates leida mitmekülgseid esinemis- ja enesetäiendusvõimalusi nii kodus kui ka välismaal.

Fondi kammerkontserdid on aasta ringi oodatud üle Eesti. Väljapaistvaimate solistide esituses viiakse lastele ja noortele muusikapisik otse koolitundi. PLMF korraldab traditsiooniliselt nelja festivali: Rapla kirikumuusika festivali, Tallinna kammermuusika festivali, Tallinna talvefestivali ning Virumaa muusikafestivali ning on Valga-Valka seitsme kiriku festivali koostööpartner. PLMF korraldab konkursse muusikakoolidele noorte annete esiletõstmiseks ja annab välja preemiaid. Ooperivaldkonna edendamiseks on loodud „Suve-“ ja „Talveooperi“ kontsert-etenduste sari ning laulu- ja ooperistuudio. Fond teeb rahvusvahelist koostööd klassikalise muusika valdkonna ülemaailmsete organisatsioonidega ning artistide esindamiseks väljaspool Eestit on loodud PLMF Arts Management.

Estonia kontserdisaalis toimuv gala on osa 14.–21. veebruarini toimuvast XVI Tallinna talvefestivalist, mille kontsertidel Rootsi-Mihkli kirikus, Mustpeade majas ja Tallinna Raekojas esinevad klaveriduod Kai Ratassepp ja Mati Mikalai ning Nataly Sakkos ja Toivo Peäske, keelpillikvartett Prezioso, külalisartistid Lõuna-Koreast ja Itaaliast ning Tallinna muusikakoolide noored anded. Festivali juurde loodud heateoalgatus „Tõsta pilk ja ava süda“ kutsub häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivali pileteid kui annetama Eesti Vähiliidule liikuva kompuutertomograafi ostmiseks.

Festivali kunstiline juht on Pille Lill.

Vaata lisa www.plmf.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!