Tallinna Lehola Lasteaias peeti vastlapäeva

21. veebr. 2023 Siret Vaarpu Lehola lasteaia õppealajuhataja - Kommenteeri artiklit
Lisaks said lapsed ponidele pai teha ja nende seljas sõita. Fotod: Lehola lasteaed

Vastlapäeva hommik Lehola lasteaias oli mõnusalt lumine. Traditsioonilise vastlaliu laskmise asemel saabusid lasteaeda külla armsad külalised – Tallinna hipodroomil elavad sõbralikud ponid ja hobune.

Hobune Ibke nägi väga uhke välja ja kõik lapsed soovisid vastlasõidu hobuse vankris ära proovida. Iga rühm sõitis koos õpetajaga mitu ringi ümber lasteaia.

Kuna sel nädalal on tulemas oluline sündmus, Eesti riigi sünnipäev, olid mitme rühma lapsed selleks, et sõit pidulikum oleks, võtnud vankrisse kaasa enda meisterdatud Eesti lipud. Lippudega oli tore sõpradele lehvitada.

Külla saabunud ponisid oli kaks. Valge poni nimi oli Aswin v.d Pandijk ja tumedal ponil Eifel. Lapsed said ponidele pai teha ja nende seljas sõitu nautida.

Vastlasõidud kestsid kokku mitu tundi ja kuna õues oli külm, pakuti joogiks sooja salveiteed. Salveid kasvatame oma lasteaia õues taimekastides just seepärast, et talviste õueürituste ajal teed juues mõnusasti ilma nautida.

Tänutäheks pakkisime hobusele ja ponidele külakostiks kaasa leiba, sepikut ja porgandeid. Lastest järelejäänud leiba ja sepikut oleme oma tänastele külalistele iga päev ennegi kogunud, seeläbi vähendab lasteaed ka toiduraiskamist. Vastlapäevale traditsiooniliselt ootas lapsi pärast vastlasõitu lõunalauas maitsev hernesupp ja vastlakukkel.

Elevust ja rõõmu jagus vastlapäeva hommikul küllaga! Oleme rõõmsad, et meie lasteaia lapsevanem Märt Pello korraldas koos oma tuttavatega meile nii toreda ja elamusrohke päeva.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!