Täna tähistavad koolid ja lasteaiad rahvusvahelist turvalise interneti päeva

7. veebr. 2023 MTÜ Lastekaitse Liit - Kommenteeri artiklit

Tänavu tähistatakse rahvusvahelist turvalise interneti päeva 7. veebruaril, ja seda enam kui 180 riigis üle maailma. Eestis kannab päev juhtmõtet „Minu andmed on minu vara“, millega kutsume koole üles mõtlema koos õpilastega läbi, kuidas oma andmeid turvaliselt hoida ning millist infot ja kellega veebis jagada.

Selleks korraldab haridus- ja noorteamet õpetajatele 7. veebruaril kell 15 veebiseminari „Distantsilt targemaks: andmekaitsest ja küberturvalisusest õpetajale“. Seminaril arutatakse, mida tähendab isikuandmete kaitse ja avalik teave õpetaja töös ning tuuakse praktilisi näiteid küberturvalisuse olukorra kohta koolis.

„Tehnoloogia areng on muutnud jäädavalt meie elukeskkonda ja tegeleda küberturvalisusega on sama enesestmõistetav nagu järgida liikluseeskirju või kasutada suitsuandurit,” ütleb Birgy Lorenz, TalTechi vanemteadur. “Oluline on, et koolipere iga liige teaks, kuidas õppetöös kasutada turvaliselt ja seaduskuulekalt e-keskkondi ja töödelda isikuandmeid nii, et seeläbi ei tekiks õppijatele ega õpetajale endale kahju. Kehtib reegel: mille kord internetti paned, seda on keeruline sealt eemaldada,” lisab ta.

Lastele ja noortele toimuvad üle Eesti veebruaris turvalise interneti päeva tähistamise üritused nii koolides, lasteaedades, noortekeskustes kui ka raamatukogudes. Veebilehel www.targaltinternetis.ee on teada antud enam kui 85 üritusest, millest võtab osa üle 7500 õpilase. Näiteks viiakse läbi temaatilisi viktoriine, arutelusid, kutsutakse eksperte külla, mängitakse temaatilisi mänge jmt. Ülevaadet 2023. aasta turvalise interneti päeva üritustest üle Eesti näeb kaardil.

Turvalise interneti päeva ürituste läbiviimist Eestis koordineerivad projekti “Targalt internetis” raames Lastekaitse Liit, Haridus- ja Noorteamet, Tallinna Tehnikaülikool ja Sotsiaalkindlustusamet.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!