TEMUFI noortelavastus „U-TUBE“ mudib suunda teatrikuul

3. veebr. 2023 TEMUFI - Kommenteeri artiklit

„Kelleks sa tahad saada, kui suureks kasvad?“ küsis Friedebert Tuglas väikeselt Illimarilt.

Influencer’iks!“

Sügisel palju meeldimisi saanud TEMUFI noortelavastus „U-TUBE“ tuleb teatrikuul taas.

Noortelavastus „U-TUBE“ räägib loo teismelisest neiust, kes samuti unistab influencer’iks saamisest ja mikrokuulsuse omandamisest. Mis aga selle kõigega kaasneb? Mõistagi tuntus, raha, glamuur, tasuta riided ja vitamiinijoogid, kuid pealtnäha lillelise elu telgitagustes mäslevad ka küberkiusamine, internetipedofiilia, probleemid igapäevasuhtluses ja depressioon. Lavastus heidab pilgu nendele probleemidele, lähtudes suurte ideedega neiu küsimusest „Kelleks ma tahan saada, kui suureks kasvan?“. 

Lavastaja Peep Maasik toob välja: „Statistikast selgub, et 21. sajandi noorte ihaldatuim amet on influencer. Aga millega siis tegeleb influencer ehk suunamudija? See on ju unistuste amet, mis ühendab endas režissööri, operaatori, valgustaja, turundus- ja müügijuhi, dramaturgi ja loomulikult peaosatäitja ülesanded – kõike seda vastavalt iseenda oskustele ja vajadustele. Pealtnäha tundub vägagi lilleline elu.“

Lavastaja lisab, et vaadates tänapäeva ühiskonda, süveneb temas veendumus – sotsiaalmeediast ja sellega kaasnevatest võludest ja valudest tuleb noortega rääkida.

„Elame infotehnoloogia ajastul, mis kajastub ka selles, kellega ning mismoodi me suhtleme. Suur roll on siinkohal sotsiaalmeedial, kus suheldakse, luuakse ning jagatakse teavet ja ideid virtuaalses keskkonnas ja võrgustikes: internetifoorumites, blogides, mitmesugustes suhtlusportaalides. Meid ümbritsevad pidevalt „eeskujud“.

Saame kõike väga ruttu teada, pilte ja videoid ürituste ja tuttavate inimeste kohta laetakse kõikjale, Facebookist Youtube’ini. Et saada teada, mis kuskil või kellegagi toimub, pole vaja enam isegi toast välja minna. 

Igal mündil on aga kaks poolt. Väga kergesti võib juhtuda, et sotsiaalmeedia võlu muutub valuks. Haiget aga teeme endale ise, andes maailmale valimatult oma eraelulistest tegemistest teada ning postitades endast fotosid.“ 

Laval on Kaarel Targo (Must Kast) ja Amanda Hermiine Künnapas.

Näidendi autor ja lavastaja on Peep Maasik, kunstnik Jan-Erik Sarv, helilooja ja muusikaline kujundaja Martin Aulis, videokunstnik Kevin Kohjus, valguskujundaja Peep Maasik, koreograaf Tanel Ting (Kuressaare Teater).

Etendused toimuvad 6.–28. märtsini üle Eesti. Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 tund ja 25 minutit. Info ja piletid www.temufi.ee.

 Etendused

  • 6. märtsil kell 13 – Ugala teater
  • 8. märtsil kell 13 – Paide muusika- ja teatrimaja
  • 9. märtsil kell 13 – Võru Kannel
  • 10. märtsil kell 12 ja 15 – ERM-i teatrisaal Tartus
  • 22. märtsil kell 13 –Haljala kultuurikeskus
  • 24. märtsil kell 13 – Haapsalu kultuurikeskus
  • 27. märtsil kell 13 – Endla teater
  • 28. märtsil kell 13 – Vene Teater

Lavastus sobib alates 12. eluaastast.

Piletid Piletimaailmast. Grupibroneeringud kaisa@temufi.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!