Aura keskus – parim puhkus kõigile!

31. märts 2023 Aura keskus - Kommenteeri artiklit
Aura keskuse veepark. Foto: Aura keskus / OÜ Tartu Veekeskus

On vähe kohti, kus saab teha nii sporti, rõõmsalt ja sportlikult meelt lahutada kui ka lõõgastuda. Aura veekeskus on just selline, mis kõike seda pakub – ja pakub kõikidele. Igaüks leiab Aura keskusest midagi endale sobivat – sobivaima viisi veeta pisuke puhkus.

Laste ja noorte lemmikatraktsioonid Aura keskuse veepargis on kahtlemata liutorud. Uue atraktsioonina on veepargis Eestis ainulaadne interaktiivne liutoru. Kinnises liutorus on valgus- ja heliefektid. 60-meetrine puutenuppudega liutoru teeb palju rõõmu neile, kes soovivad ise valida teema ja koguda punkte. Elamusi pakkuva liu lõpetab veekardin.

Väiksematele lustijatele on väikelaste liutoru. Päris pisikesed külastajad saavad oma liuglemisoskusi lihvida beebibasseini liumägedel. Beebibasseinis on muidki atraktsioone, mis väikestele palju rõõmu valmistavad. Siiski ei ole unustatud ka suuremaid. Veepargis saab kätt harjutada korvpallis ning proovida jõudu veekahuri all. Põnevad on veekardinad, mille taga on koopad istepinkide ja veemassaažiga, purskkaev, langev veejuga, mullivannid ja vastuvoolu ujumise võimalus.

Suurepärast võimalust lõõgastuda ja pingetest vabaneda pakub Aura saunakeskus oma üheksa saunaga. Saunamõnusid saab nautida 95–100 °C ja 80–85 °C temperatuuriga leilisaunades ning sanaariumis, kadaka-, aroomi-, soolakivi-, auru-aroomisaunas ja väliterrassil asuvas  iglusaunas ja iglusauna nutisaunas. Läbi aegade on sauna peetud au sees tänu selle tervistavatele omadustele. Saun parandab verevarustust, vabastab organismi ainevahetuse jääkidest ning tugevdab immuunsust. Kes tahab oma keha karastada, siis nende jaoks on kuumade saunade kõrval miinuskraadidega talvetuba ja ämber külma veega. Karastust pakub ka kivise põhjaga jalavann, milles on külm vesi. Terrassil on kaks mullivanni, millest ühes on soe ja teises karastavalt jahe vesi. 

Kes sauna- ja veeprotseduuridest väsinud, saab lähedastega ripptoolidega puhkealal või köetavatel lamamistoolidel rahulikult vestelda.

Auras on mõnus!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!