EKA hakkas sisseastumisavaldusi vastu võtma juba veebruaris

3. märts 2023 EKA - Kommenteeri artiklit
Tudeng Mariann Hendrikson valgusti vormi valamas ja vormi lihvimas. Foto: Valdek Laur

Sel aastal saab esitada sisseastumisavaldusi Eesti Kunstiakadeemia kõikidele õppekavadele juba veebruarist. Eestikeelsetele bakalaureuse- ja magistriõppekavadele oodatakse avaldusi 29. juunini. Iga sisseastuja saab esitada avalduse kuni kahele õppekavale. 

„Õppuritele on see oluline muudatus, sest vastuvõtuperiood on nüüd pikenenud enam kui nelja kuu võrra,“ selgitab õppeprorektor Anne Pikkov ja lisab: „See jätab eestikeelsetele õppekavadele kandideerijatele pikema ajavaru, et plaane teha, huvipakkuvat eriala paremini tundma õppida ja vestlusteks või sisseastumiskatseteks valmistuda. Samuti saab sisseastuja juba varakult EKA-lt tagasisidet, kas tema avalduses on puudujääke või on ta juba pääsenud edasi vestlusele või sisseastumiskatsetele.“

EKA tootedisainitudengite disainitud tõukeratas. Foto: Evert Palmets

EKA pakub õppimiseks enam kui kolmekümmet arhitektuuri, disaini, kunsti ja kunstikultuuri valdkonna eriala, kuhu on oodatud õppima motiveeritud, visuaalselt ja sotsiaalselt tundlikud inimesed, kes näevad end tulevikus aktiivsete kultuuriruumi kujundajatena. 

Uue bakalaureuseõppe erialana avati tänavu vastuvõtt moedisaini korraldusse ning lisandunud on ka kolm uut magistriõppekava: ringdisain, sotsiaalne disain ja taidestuudium. Endiselt on EKA-sse õppima oodatud ka õpetajad – Tallinna Ülikooliga kahasse pakutav kunstiõpetaja magistriõppekava ootab samuti avaldusi.

Need, kes enne sisseastumist EKA-ga lähemalt tutvust tahavad teha, on oodatud tudengivarjuks või eelakadeemia ettevalmistuskursustele. Kooligruppidele pakutakse aasta ringi ka majatuure ning soovi korral töötube.

Eesti Kunstiakadeemia on ainus avalik-õiguslik ülikool Eestis, mis pakub kolmel tasemel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist arhitektuuri-, disaini-, kunsti- ja kunstikultuurialast kõrgharidust. Maailma tippülikoole reastava edetabeli QS World University Rankings andmetel kuulub EKA maailma 200 parima kunsti- ja disainiülikooli hulka. Lõpetajate rahulolu-uuringu põhjal on ligi 90% EKA lõpetanutest oma haridusega väga rahul ning soovitaks seda ülikooli teistelegi.

Lisainfot EKA õppimisvõimaluste kohta leiab www.artun.ee/erialad ning www.artun.ee/sisseastumine.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!