EMTA esseekonkurss „Muusika ja mina – mina ja muusika“ gümnasistidele ja esmakursuslastele

13. märts 2023 - Kommenteeri artiklit

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kutsub taas gümnaasiumiõpilasi ja esmakursuslasi osalema esseekonkursil „Mina ja muusika – muusika ja mina“.

Essees ootame vastust ühele järgnevatest küsimustest.

1) Millised on tänapäeva noore vaated ja ootused muusikamaailmale?
2) Milline on autori roll muusikamaailmas: kas ta on tegija, vahendaja, tarbija või midagi enamat?
3) Millest unistab autor, kui mõtleb muusikamaailmas aktiivselt osalemisele?
4) Kuidas Eesti noorte hulgas muusikat ja muusika loomist tõhusamalt õpetada ning paremini propageerida?
5) Kuidas Eesti muusikaelu paremini korraldada?
6) Mis muutis Sinu eelmise aasta olulisima muusikaelamuse eriliseks?

Essee peab olema 1–3 lehekülge pikk (ca 4000–10 000 tähemärki koos tühikutega). Konkursitöid ootame hiljemalt 24. aprilliks aadressil teaduskool@eamt.ee. Palume tööle lisada autori nimi, vanus, klass ja kool/ülikool.

Konkursi korraldab EMTA muusikateaduse, interpretatsiooni- ja muusikapedagoogika ning kultuurikorralduse osakond. Esimene preemia on 150 eurot, teine 100 eurot ning kolmas 50 eurot. Lisaks annab MTÜ Scandicus välja eripreemia 100 eurot parima kiriku- ja/või vaimulikku muusikat käsitleva essee eest ning jagame ka üllatusauhindu. Preemiad makstakse välja stipendiumina ja kõiki konkursil osalejaid käsitatakse stipendiumikonkursil osalejatena.

Võitjad kuulutatakse välja 4. mail kell 16 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esseekonkurss „Muusika ja mina – mina ja muusika“ toimub kolmandat korda. 2022. aastal laekus konkursile töid nii Harjumaalt, Pärnumaalt kui ka Lääne-Virumaalt ning esimese preemia sai Laura Kristiina Edesi Saue Gümnaasiumist.

Lisainfo Kaari Kiitsak-Prikk,kaari.kiitsak-prikk@eamt.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!