Järje Hoidja auhinna saab Ilmar Tomusk

31. märts 2023 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval annab Tallinna Keskraamatukogu traditsiooniliselt välja Järje Hoidja auhinna eelneval aastal raamatukogust enim laenatud Eesti lasteraamatu autorile. 2022. aasta tunnustuse pälvib kirjanik Ilmar Tomusk raamatu “Kullakallis kass” eest.

“Kullakallis kass” on südamlik ja mõtlemapanev jutustus vanamehe kullakallist kassist, kes on ääretult laisk. Isegi kui hiirelapsed kilgates kassi vuntsides mängivad, ei tee ta teist nägugi. Aga mis juhtub siis, kui vanamees märkab majas hiiri ja tahab, et kass teeks oma tööd? Raamatu on illustreerinud Catherine Zarip.

Järje Hoidja auhind antakse üle 3. aprillil, kui Ilmar Tomusk kohtub Tallinna Keskraamatukogus Tallinna Reaalkooli 1. klassidega. Õpilased tänavad kirjanikku raamatu ainetel joonistatud pildiga, mis on pandud nahast järjehoidjale.

Tallinna Keskraamatukogu tunnustab laste hulgas populaarset kirjanikku juba üheksateistkümnendat korda. Viimastel aastatel on Järje Hoidja auhinna pälvinud Anti Saar teose “Kuidas minust ei saanud kirjanikku” eest (2022), Leelo Tungal ja Aleksei Turovski „Kati, Carl ja isevärki farm” eest (2021) ning Mika Keränen lasteraamatu “Soome pitsa” eest (2020). Kõik auhinna saanud kirjanikud leiab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval, 2. aprillil.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!