Järvamaa Kutsehariduskeskus – logistiliselt parim kool Eestis

3. märts 2023 - Kommenteeri artiklit
Harjutused kombaini roolis. Foto: Järvamaa KHK

Kesk-Eestis asuv Järvamaa Kutsehariduskeskus on Eesti üks kõige laiema erialavalikuga koole, mille õppekohad asuvad kahes paigas: Paides ja Säreveres. Kool pakub võimalust omandada kutseharidust ja kutsekeskharidust nii päeva-, sessioon- kui töökohapõhises õppes ning täiendada end väga erinevatel erialadel oma ala professionaalide käe all.

„Meie trump on väga tugevad õpetajad, suur hulk erialasid, mitmesugused õppevormid ning muidugi hea asukoht Eesti keskel,“ ütleb kooli õppe- ja arendustöö üksuse juhataja Külli Marrandi-Kallas. Ta lisab, et Järvamaa Kutsehariduskeskuses õpib praegu üle 1300 õpilase, kellele lisandub enam kui 1500 täienduskoolituse õpilast.

Auto aju kontroll.

Järvamaa Kutsehariduskeskuses on võimalik õppida väga erisuguseid ameteid, alates IT- ja elektrivaldkonna, toitlustuse, sotsiaalvaldkonna, kaubanduse ja logistika spetsialistidest kuni ehitusvaldkonna, transporditehnika ja põllumajanduse spetsiifiliste ametite ning veekäitlus- ja biogaasijaama operaatorini. Läbi aegade on populaarsed erialad olnud IT ja põllumajandusega seotud, samuti on tavaliselt palju kandideerijaid näiteks loomaarsti abilise, hobuhooldaja, mootorsõiduki tehniku ning pottsepa erialale.

Kel on soov pärast põhikooli lõpetamist omandada lisaks erialale ka keskharidus, saab kutsekeskhariduse valikus olevatest õppekavadest ülevaate https://jkhk.ee/et/kutsekeskharidusope. Kui soovid omandada eriala põhihariduse või keskhariduse baasil, tutvu lühiülevaatega õppekavadest siin: https://jkhk.ee/et/kutseope. Järvamaa Kutsehariduskeskuses saab paljusid erialasid õppida töökohapõhises õppes, ent võimalik on omandada ka täiskasvanute keskkooli üldharidus kas 7.–9. või 10.–12. klassis. Lisaks püüab kool leida lahendusi hariduslike erivajadustega õppijaile.

Kuna koolis on maaelu erialade valik lai, siis võtame osa üle-eestilisest avatud talude päevast, mis sel aastal toimub 16. juulil. Samal päeval kutsume kõiki kooli avatud uste päevale. See tähendab, et huvilistel on võimalik tulla Särevere õppekohta, vaadata sealseid õppe- ja praktikavõimalusi, külastada lautasid, talli, töökodasid, õpilaskodu, võtta osa ekskursioonist või erialade tutvustusest. Eriti populaarseks on osutunud kalamaja, kus kasvatatakse kalu. Paide õppekoha erialasid tutvustame Särevere mõisas, aga pakume ka ringkäiku Paide õppekohas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!