Kiiksuderohke park keset Järvamaad 

31. märts 2023 Helena Siiroja - Kommenteeri artiklit

Järvamaal Müüsleris asuv Kilplaste teemapark on absurdihuumoril põhinev teemapark, mis pakub nii lastele, peredele kui täiskasvanutele võimalust mõnusalt aega veeta. Meie juures saab osaleda humoorikatel elamusretkedel, õpitubades, süüa-juua, korraldada nii laste kui täiskasvanute sünnipäevi, käia saunas ja veeta öö kämpingus. 2023. a suvel valmib meil atraktsioonidega minigolfiväljak, mis annab liikumisaastal lisategevust kõigile.

Koolilastele ja lasteaia vanemale rühmale pakume humoorikaid elamusretki, mitmesuguseid käsitöö õpitubasid ja toitlustamist. Elamusretkedel kuuleb kilplaste naljandeid, iga looga on seotud tegevus: mängud, laul, tants, võistlused, auhinnad, väike näidend, kilplaste leiutiste näitus. Ajame soolapõllul paha notsut taga ja kappame kepphobustel. Osaleja saab teada, miks kilplased toidulauale sokid või vildid jalga panid, tutvuda kilplaste söögikommete ja söögiriistadega. Meil on koolidele pakkuda ka ühispaketid Eesti Piimandusmuuseumiga, Paide Ajakeskusega Wittenstein ja Järva-Jaani Muuseumide Keskusega.

Suvel tasub tulla kogu perega tutvuma kilplaste äraspidise maailmaga. Meenete müügipunkti riiulid ja laud on täis põnevaid ja omamoodi asju, kohapeal valmistatud keraamikat ja muud käsitööd. Iga meenega on seotud mõni kilplaslik lugu või naljand. Näiteks kilplaste kambaga kaanimise kruus on kolme sangaga, kitsa köögi kruusil on aga sang hoopis seespool jne. 

Juulikuus korraldame 7–14-aastastele lastele Kilp-laste-laagreid.Laagripäevad on täis vahvaid mänge, võistlusi, toimub lõkkeõhtu, naaberküla ratsatalus saab hobusega ratsutada, teeme näomaalinguid, maalime ise endale T-särgi või riidest koti. Laagripäevad on temaatilised ja igaühte neist mahuvad nii kehaline tegevus kui meisterdamine. Majutus kämpingus.

Suvel ringi reisivad seltskonnad ja pered saavad ööbida temaatilistes kämpingumajades. Kämpingumajad nimedega Hundi Härrastemaja, Hiirekoera Häärber, Kilpkonna Kodu, Jänese Urg, Käo Kamber, Siili Suvila, Hobuhotell, Lehmamamma Lebola on kõik seotud mingi loomalooga. Voodiriided, kardinad, vaibad, kaisukad jm on sama muistendi teemal. Kämpingumaju on kokku 10 ja igaühte mahub kuni kuus inimest. Vajadusel saab sinna panna ka lisavoodi.

Meil saab korraldada meeldejäävaid eri programmidega laste sünnipäevasid.

Aasta ringi saab osaleda käsitöötubades, näiteks „Kilplased viskavad villast“ (viltimine), „Kilplastel on savi“ (savituba), „Kilplased annavad korvi“ (korvipunumine), „Kilplased pitsitavad“ (pitsidega töötuba), „Kilplased panevad punuma“ (mitmesuguste paelte punumine) jm. Korraldame ka toidutöötubasid (šokolaadihiirte valmistamine, fruktodisaini töötuba jm).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!