Lastekaitse Liit kutsub kohalikke omavalitsusi kandideerima aasta koolirahu linna või valla tiitlile

3. märts 2023 MTÜ Lastekaitse Liit - Kommenteeri artiklit

Koolirahu liikumise eesmärk on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja kooliga seotud huvigruppidele. 

„Sõna “rahu” on tänasel päeval tähenduslikum ja olulisem kui veel aasta tagasi. Me tahame elada rahu ajal ja rahus – nii globaalses mõõtmes kui iga inimese isikliku elu mõttes. Meie rahu algab meist endist, meie lähedastest, sõpradest, koolikaaslastest, kaasteelistest,“ ütles Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala.

Seetõttu ootame Koolirahu välja kuulutamise kohaks ja partneriks 1. septembril 2023 kohalikku omavalitsust, kes teadlikult panustaks sellesse, et laste kooliaasta oleks turvaline, toetatud ja sõbralike suhtega, et probleemide korral otsitaks ja leitaks koos lahendusi, et koolirahu oleks aasta ringi tagatud.

Omavalitsus, mis kandideerib koolirahu linna või valla tiitlile, võtab endale kohustuse korraldada 1. septembril pidulik lepingu allkirjastamise tseremoonia. Lastekaitse Liit ulatab oma abikäe sündmuse koordineerimises, kajastamises, aga ka vajalike läbirääkimiste pidamises. Lisaks ootavad kõnealust omavalitsust 2023/2024. õppeaastal tasuta koolitused koolirahu koostööpartneritelt, millest võivad saada osa kõik selle piirkonna haridusasutused.

Kandideerimine on avatud 6. veebruarist kuni 10. märtsini.

Valiku aitavad teha koolirahu partnerid Haridus- ja Teadusministeerium, Lastekaitse Liidu programm „Kiusamisest vabaks!“, Eesti Õpilasesinduste Liit, MTÜ NÜ TORE, Integratsiooni Sihtasutus, SA Kiusamisvaba Kool, Vaikuseminutid ning Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud.

Varasemalt on koolirahu kuulutatud välja Tallinnas, Tartus, Põltsamaal, Viljandis, Valgas, Narvas, Pärnus, Põlvas, Rakveres, Elvas, Jõgeval, Sillamäel, Kuressaares, Türil, Hiiumaal, Võrus, Keilas ning 2022/2023 õppeaastal Paides.

Kandideeri SIIN.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!