Õpetajate Leht 17. märtsil

15. märts 2023 - Kommenteeri artiklit

Soovituslik, mitte kohustuslik kirjandus. Kirjandusõpetajate vestlusring

Äsja võeti vastu riiklik õppekava, mis toob kooli tagasi kaksteist aastat sealt eemal olnud kohustusliku kirjanduse. Kuidas eesti kirjanduse tüvitekste läbi võetakse, jääb aga õpetaja otsustada.

Õpetaja Merje läheb tundi, jänes kotis

Majandusharidusega Merje Kaaret õpetab esimest aastat Tartu Annelinna Gümnaasiumis eesti keelt nii vene kui ka ukraina lastele. „Tulen tööle ja lähen koju, sära silmis,“ ütleb ta.

Hea klassijuhataja saab kõigepealt sõbraks vanematega

Käimas on kandidaatide esitamine aasta õpetaja konkursile. Vaatame tagasi varasematele laureaatidele ja uurime, kuidas läheb Narva Eesti Gümnaasiumi õpetaja Tiiu Assafreil, keda tunnustati 2016. aasta klassijuhataja tiitliga.

Minu imetabased autistid

Oma kogemust ema, õpetaja ja erivajadustega laste kaasamist õppiva tudengina jagab Merike Pedaste. Oma elu- ja töökogemusele tuginedes jagab ta soovitusi, kuidas nii tava- kui ka autismispektrihäirega õpilastele keskkonda väikeste sammudega õppetööks mugavamaks muuta.

Õppeaiad tutvustavad taimekasvatust ja edendavad õuesõpet

„Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024“ põhiprogrammi projekt „Kasvades oma toiduga“ innustab Tartu ja Lõuna-Eesti haridusasutusi koolide ja lasteaedade juurde õppeaeda rajama. Algust on juba tehtud ja nii mõneski haridusasutuses on oma peenrad.

Loovkirjutamise ring avardab pilku ja eneseväljendusoskust

Ikka ja jälle võib kuulda kurtmist, et laste lugemus on väike ja kirjutamisoskus kesine. Kindlasti ei puuduta see kõiki lapsi ning hea uudis on see, et eneseväljendusoskust on võimalik arendada. Tallinna Lastekirjanduse Keskuse loovkirjutamise ringi tegemistest räägivad selle juhendajad, lastekirjanikud Kätlin Vainola ja Liis Sein.

Kuidas Jõhvi Lasteaedade keelekohvikutes eesti keelt õpitakse?

Jõhvi Lasteaedade keelekohvikud on abiks neile vene rahvusest õpetajatele ja lasteaiatöötajatele, kes peavad oma eesti keele oskust parandama. Kuna ees ootab üleminek eestikeelsele õppele ja Ida-Virumaal eesti keele keskkond puudub, pakuvad keelekohvikud eesti keeles rääkimise ja suhtlemise võimalust.

Soome kokaõpetaja kiikas Pärnumaa kooli kööki

Soomes elav ja töötav kutseõpetaja Henry Lepist oli esimesel Erasmuse õppereisil Eestis Pärnumaa Kutsehariduskeskuses. Ta räägib oma teekonnast kokaõpilasest õpetajaks ning võrdleb koole ja kutseõpet siin- ja sealpool Soome lahte.  

Illustratsioon raamatus ei ole vaid ilus pilt

Pildid on esimene asi, mida laps raamatut avades näeb ja suuresti mille järgi ta ka raamatu lugemiseks valib. Aga teeme ühe väikese katse. Pange korraks silmad kinni ja mõelge oma lapsepõlve lemmikraamatute piltidele. Püüdke meelde tuletada, kes need joonistas. Kas meenus?

Kas Lätist saab riigipalgaliste ja direktorite riik?

Lätist on saanud või saamas riigiametnike ja direktorite riik ‒ kõrgkoolide lõpetanutest moodustavad suurima osa need, kes on õppinud juhtimist ja avalikku haldust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!