Õpetajate Leht 24. märtsil

22. märts 2023 - Kommenteeri artiklit

Tee tööd armastusega, siis ei näe sa vaeva!

EVÕL-i juhatuse aseesimees, Tallinna Ühisgümnaasiumi õpetaja Kati Bakradze leiab, et meie võimuses on kirjutada ümber klassikaline tsitaat tööst ja õnnest, muutes fookust ja rõhuasetust. Nii hoiame tänast ja ka homset õpetajat ja õpilast.

Kasulik viide: isemääramisteooria

Kui nädal tagasi suunas Margus Pedaste lugejad kognitiivse kaasatuse eri tasandeid kirjeldava ICAP-mudelini, siis Tallinna Ülikooli õpetajahariduse teadur ja HTM-i hariduspsühholoogia nõunik Kati Aus soovitab tutvuda ka uurimustega, mis aitavad vastata küsimusele, kuidas seda kõike ikkagi klassiruumis teha.

Vältides rutiini sattumist, hoiame end vormis

2020. aasta õpetaja galal tunnustati esmakordselt ka huvihariduse edendajaid. Esimese aasta huvialaõpetaja tiitli pälvis Riivo Jõgi, kes toona töötas Põlva, Viljandi ja Nõmme muusikakoolis ning Põlva koolis ja oli ka Eesti noorte puhkpilliorkestri ja PPA orkestri peadirigent. Lisaks töö Estonia poistekoori juures ja laulupidude dirigendi staatus. Riivo Jõgi räägib, kuidas ta kõike jõuab, ja jagab ajaplaneerimise nippe.

Uus! Rubriik „Kõrvalpilk“. Reigo Ahven tooks kooli uue, reaaleluks ettevalmistava aine.

Reigo Ahvena arvates võiks koolis mängida läbi olukordi, millega me täiskasvanuelus kõik kokku puutume. Näiteks õpetada prioriteetide seadmist, logistikat ja dokumendihaldust.

Millal me lõpetame laste raamidesse surumise?

„Miks on üleminek lasteaiast kooli nii keeruline? Laps, kes loomu poolest õpib liikudes ja matkides, on koolis sunnitud istuma pea tund aega paigal ja üksnes kuulama,“ kirjutab kolme lapse ema Kristi Stahl.

Õpetaja oma tööst vanematega lasteaias

Tartu Naerumaa lasteaia vanemõpetaja Taisia Mahnatš on töötanud ühes ja samas lasteaias 34 aastat. Õpetaja räägib, et heade koostöösuhete loomine lastevanematega on pikk protsess, mis nõuab õpetajalt mõistmist ja kannatlikkust.

Teatrisäde kooli – kuidas rääkida õpilastega teatrist?

Sel kevadel mais korraldab noore vaataja teatri rahvusvahelise organisatsiooni ASSITEJ Eesti keskus üldhariduskoolide õpetajatele teatrianalüüsi täiendkoolituse „Teatrisäde kooli – kuidas rääkida õpilastega teatrist?“.

Kolm vaadet 195-aastasele Tartu Õpetajate Seminarile

Õpetajate seminari 195. aastapäeva tähistatakse märtsis loengute-seminaride sarjaga „Seitse aastakümmet õpetajate seminari õppejõu pilgu läbi“, kus heidetakse pilk selle õppeasutuse seitsmele viimasele kümnendile. Aga millised olid eelnevad aastakümned? Tagasi vaatab professor Krista Uibu.

Kuhu liigud, haridus?

„Kuhu liigud, haridus?“ küsiti 16. ja 17. märtsil üleriigilistel õppejuhtide koostööpäevadel Tartus. Kahepäevastele koostööpäevadele oli tulnud 210 Eesti õppejuhti, et ammutada mõtteid, jagada kogemusi ning leida inspiratsiooni. Mis suunas hariduses liigutakse ja mis teemad kõlama jäid? Kõneldu võtsid kokku Kristi Mumm ja Merle Ööpik.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!