Õpetajate Leht 31. märtsil

29. märts 2023 - Kommenteeri artiklit

Tõnis Lukas: poliitilise suhtluse foonil on liiga palju tigedust

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas andis ametist lahkumise eel Õpetajate Lehele intervjuu. Mis ministrit nende kuude jooksul enim rõõmustas ja mis ärritas? Kas oli põhjust kellelegi ka torti kinkida ja milliseid soovitusi annab ta oma ametijärglasele?

Insenerihariduse suundumusi ja inseneripedagoogika olulisus

22. ja 23. märtsil külastas Tallinna Euroopa insenerihariduse akrediteerimisvõrgustiku (ENAEE) president professor Jose Carlos Quadrado. Külaskäigu keskmes oli tänapäeva inseneriharidus ja -pedagoogika.

Käitumisoskus on võti soovitud võimaluste juurde

Õpetaja üks ülesandeid on tulla toime erinevate laste, lastevanemate ning kolleegidega. Peale pedagoogide enda talupojatarkuse ja pedagoogilise hariduse on koolidele välja töötatud tõenduspõhiseid toetavaid programme. Tartu Hansa Kooli õppejuht Marika Vares ja sotsiaalpedagoog Triinu Riis kirjeldavad, kuidas nad on jõudnud „Taastava õiguse“ ning „Hooliva koolini“.

Aita lapsel teha head!

Heategevusfond Minu Unistuste Päev loodi soovist aidata kaasa raskelt või krooniliselt haigete laste tõhusamale ja kiiremale paranemisele, täites laste unistusi ning pakkudes neile rõõmsaid hetki ja häid emotsioone. Haigete laste jaoks saavad annetusi koguda ka lasteaiad ja koolid.

Muutuvad võõrsõnad

Möödunud aasta novembris võttis Emakeele Selts vastu otsuse mõnede võõrsõnade uue kirjapildi kohta. Kui varem oli korrektne kirjutada üksnes „gala“, „karate“, „polügoon“ ja „tsunami“, siis nüüd võib kirjakeelega raksu minemist kartmata kirjutada ka „gaala“, „karatee“, „polügon“ ja „tsunaami“. Õigekeelsussõnaraamatus need uuendused veel ei kajastu, Sõnaveebis on aga koos selgitustega kenasti üleval.

Erilehes „Avastame Eestimaad“ tutvustame kohti üle Eesti, kuhu tasub minna klassiga aega veetma või kooliaasta lõppu tähistama.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!