Tartu Ülikooli rektorikandidaadid väitlevad 4. aprillil ülikooli aulas  

29. märts 2023 Tartu Ülikool - Kommenteeri artiklit
Foto: Andrea Rotenberg

Teisipäeval, 4. aprillil kell 15 kohtuvad Tartu Ülikooli rektorikandidaadid professor Toomas Asser, professor Raul Eamets ja professor Jaak Vilo avalikul väitluskoosolekul, kus neil on võimalus tutvustada oma programmi põhiseisukohti ja vastata ülikoolipere küsimustele. Aulasse on oodatud ülikoolipere, kõik teised huvilised saavad väitlust jälgida UTTV vahendusel. 

Väitluskoosolekut juhivad valimiskomisjoni esimees professor Raili Marling ja meditsiiniteaduste valdkonna üliõpilane Renar Kihho. „Väitlus saab olema põnev, sest meil on kolm tugevat kandidaati, kellest igaühel on ülikooli tulevikust omanäoline ettekujutus,“ sõnas Marling.  

Igal kandidaadil on väitluskoosoleku alguses kuni seitse minutit oma programmi seisukohtade tutvustamiseks. Sellele järgneb debatt, mille käigus käsitletakse ülikooli arengukava põhipunkte ja esitatakse ülikoolipere saadetud küsimusi. Üksteisele saavad küsimusi esitada ka kandidaadid ja debati lõpus saavad sõna saalisviibijad.  

Umbes kaks tundi kestvast väitluskoosolekust teeb otseülekande UTTV. Üritusel on nii kohapeal kui ka veebis ingliskeelne sünkroontõlge.  

Tartu Ülikooli rektori valib 20. aprilli valimiskoosolekul valimiskogu, kelle nimekiri kinnitatakse 3. aprilli seisuga. Rektor valitakse viieks aastaks ja tema ametiaeg algab 1. augustil 2023.   


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!