Tartu Ülikooli rektoriks kandideerivad Toomas Asser, Raul Eamets ja Jaak Vilo 

13. märts 2023 Tartu Ülikool - Kommenteeri artiklit

Täna, 13. märtsil registreeris Tartu Ülikooli rektori valimisteks moodustatud komisjon rektorikandidaatideks professor Toomas Asseri, professor Raul Eametsa ja professor Jaak Vilo. 

Professor Toomas Asseri esitas Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu, professor Raul Eametsa sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu ning professor Jaak Vilo loodus- ja täppisteaduste valdkonna nõukogu. 

Valimiskomisjoni esimehe, Tartu Ülikooli anglistika professori Raili Marlingu sõnul on põhjust rõõmustada, et valdkonnad on rektorikandidaatideks esitanud kolm nii tugevat ja eripalgelist kandidaati. „Ülikoolipere saab kindlasti osa väga sisukatest väitlustest,“ ütles Marling.  

Toomas Asser on akadeemik, neurokirurgia professor ja alates 2018. aastat ülikooli rektor. Raul Eamets on makroökonoomika professor, majandusteadlane ja 2016. aastast sotsiaalteaduste valdkonna dekaan. Jaak Vilo on akadeemik, bioinformaatika professor ja andmeteaduse õppetooli juhataja. 

4. aprillil kell 15 toimub ülikooli peahoone aulas rektorikandidaatide väitluskoosolek, kuhu on oodatud kõik huvilised. Rektori valimise koosolek on ülikooli aulas 20. aprillil kell 12 ja sellel osalevad vaid valimiskogu liikmed. 

Rektor valitakse viieks aastaks ja tema ametiaeg algab 1. augustil 2023.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!