TÜ teaduskool kutsub kuulama noortefoorumit

30. märts 2023 Jonas Erik Laane Tartu Ülikooli teaduskooli kommunikatsiooni ja turunduse spetsialist - Kommenteeri artiklit
Rahvusvahelistel olümpiaadidel silmapaistvaid tulemusi saavutanud õpilaste vestlusring „Talendid tuleviku teenistuses“ neljandal hariduskonverentsil. Foto: Aive Urberg 

Tartu Ülikooli teaduskool korraldab 13. aprillil kl 11–16 noortefoorumi „Talendid tuleviku teenistuses“. Ürituse keskmes on andekate õpilaste märkamine ja toetamine, et pakkuda noortele võimalust teha oma hääl senisest kuuldavamaks.

Kõik huvilised on oodatud jälgima ürituse otseülekannet ja esitama esinejatele küsimusi Worksupi keskkonnas (ID: NF2023). „Soovime teada, mida arvavad õpilased olümpiaadide korraldusest, millised on nende ootused võistlema tulles ja millist tuge nad vajavad,“ selgitab teaduskooli direktor Ana Valdmann.

Päev algab ettekannete ja aruteludega sellest, kuidas alustada õpinguid Eesti kõrgkoolides ja välisülikoolides. Jagatakse väärtuslikke nõuandeid ning kaalutakse plusse ja miinuseid. Välismaal õppimisest räägib vahetusüliõpilasena Jaapanis õppinud Verner Sääsk ja Tartu Ülikooli pakutavaid võimalusi tutvustab meditsiiniteaduste valdkonna teise aasta üliõpilane Erich Richard Rosental. Seejärel otsivad noored vastuseid küsimusele, kuidas kool peaks toetama nende arengut. Teema tagamaid selgitab Tallinna Reaalkooli õpilane Saskia Põldmaa.

Põnevas vestlusringis „Olümpiaadide tulevik“ osalevad ulatusliku olümpiaadikogemusega abituriendid Mattias Timm Rast (Hugo Treffneri Gümnaasium), Maivo Sirelbu (Nõo Reaalgümnaasium) ja Anna Milena Linder (Gustav Adolfi Gümnaasium). Ettekannete osa lõpetavad spordipsühholoog Liisi Toom, kes kõneleb soorituspsühholoogia kasutusvõimalustest, ning Kõu Mobility Groupi asutaja ja tegevjuht Kristjan Maruste, kes räägib sellest, kuidas ettevõtlikkus aitab elus läbi lüüa.

Esitluste järel tunnustatakse möödunud aastal rahvusvahelistel olümpiaadidel Eestit esindanud õpilasi ja juhendajaid. Vastuvõtule palutud noori tervitavad TÜ õppeprorektor Aune Valk, teaduskooli direktor Ana Valdmann, raamatukogu direktor Krista Aru ja teaduskeskus AHHAA juhatuse esimees Andres Juur. Pidulikult antakse üle teaduskooli loovtööde konkursi stipendiumid ja peaauhind − Eestis toodetud e-tõukeratas Äike.

Lisateave: Jaanus Sepp, Tartu Ülikooli teaduskooli arendus- ja koostöö peaspetsialist, 517 7091, jaanus.sepp@ut.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!