Heade praktikate kogumik

19. apr. 2023 - Kommenteeri artiklit

Head koolide, ettevõtete, asutuste esindajad!

Teil on mõni suurepärane koostöökogemus või põnev ühine õppetegevus, millest õpilased said säravad silmad, hulganisti inspiratsiooni ja uusi kogemusi-teadmisi? Sellest võiksid ka teised eeskuju võtta? Jaga oma edukat õppealast koostöötegevust ning õpi ka ise teiste kogemustest!

„Edu ja tegu“ koostöös Eesti Kaubandus-Tööstuskojaga koguvad koolide ja ettevõtete ning teiste kooliväliste partnerite häid koostööpraktikaid, et koondada need heade praktikate kogumikku.

Koolide ja ettevõtete koostööseminaridel puutume sageli kokku murega, et vajatakse ideid ühisteks praktilisteks õppetegevusteks, ning just selleks soovime valmiva kogumikuga abi pakkuda. Tegevused võivad toimuda nii ainetunni raames kui olla ka inspiratsioonipäevad või hoopis pikemaajalised projektid või valikained, ühiselt ja ka õppijate osalusel läbi viidud kogukonna vm üritused. Kõik head näited on teretulnud, et muuta õppimine praktilisemaks ja aidata seda seostada õpilase tulevikuga. Oleme oma ettevõtlikkuse ja heade ideedega eeskujuks.

Ootame näiteid

  • ühiselt või koolivälise partneri osalusel läbi viidud valikainetest, projektidest, koostöötegevustest, praktilistest tundidest asutuses või ka koolis;
  • ühistest inspiratsiooniüritustest, kus õppijad said uusi oskusi, kogemusi ja teadmisi;
  • ettevõtte, asutuse väljakutsete lahendamisest, häkatonidest,  õpilaste ideedest ja muudest tegevustest, kus õpilased said partnerile enda oskuste ja ideedega kasulikud olla;
  • koostöötegevustest, milles arendatakse teadlikult õppijate karjääri, ettevõtlus või teisi pädevusi, tutvustatakse ameteid ja tuleviku väljavaateid, ettevõtete tegevust, õpitakse mingit teemat/ainet, inspireeritakse teaduse jm valdkonnas;
  • „Tööle kaasa“ ja teiste tundide raames tehtud koostöösündmuste puhul ülevaadet tegevustest, mida asutust külastavate lastega  ette võeti ja mida nad õppisid;
  • õpilastega koostöistest kogukonnaüritustest, mille käigus õpiti ja saadi kogemusi ning õppijad täitsid teatud rolle.

Tavapäraste (kutse)koolide erialapraktikate osas on õpetlikud pigem erilised tegevused, nt millega loodi uut väärtust

Saada oma kooli ja koolivälise partneri koostöönäide teele hiljemalt 30. aprillil SIIN.

Küsimused liina.pissarev@harno.ee 

Kogumik valmib Euroopa Sotsiaalfondi rahastusel „Edu ja tegu“ programmi raames.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!