Õpetajate nädalahoroskoop

28. apr. 2023 - Kommenteeri artiklit

Kaljukits

Kaljukits pakatab energiast, entusiasmist ning arendustöösoovist. Juba suvevaheajast unistavate kolleegide meelehärmiks proovib ta kokku kutsuda järjest uusi töörühmi, et asuda üheskoos ragistama mõne pakilise või vähem pakilise probleemi kallal. Pakiliste probleemide puudumisel mõtleb ta need ise välja.

Veevalaja

Veevalajale näitavad tähed metsikute pidude perioodi. Ees ootab lugematul arvul õhtuseid üritusi koolimajas. Ta osaleb näitemängus, on püstijalakomöödia staar lastevanemate koosolekul ning tantsib koolidiskol nii hoogsalt, et kleit käriseb. Lõpuks, südaöö paiku koperdab Veevalaja rampväsinuna kodu poole, kaotades Tuhkatriinu kombel kinga koolitrepile. 

Kalad

Kalad on oma iga-aastase kevadväsimuse laineharjal ning otsivad viise, kuidas võimalikult lihtsalt suvevaheajani ujuda. Tihtipeale jäävad nad tunnis tukkuma. Raskemal juhul hoiavad kraadiklaasi vastu kuuma radiaatorit ning kosutavad end mõne tervisepäevaga. 

Jäär

Jäärast õpetajale saab osaks ennenägematu populaarsus õpilaste hulgas ning oodata on töökoormuse teatavat tõusu, kuna õpilased ei soovi enam pärast tunde koju minna, vaid nuruvad lisakonsultatsioone. Eriti kasvab nõudlus matemaatikaõpetajate seltskonna järele. 

Sõnn

Sõnnile toob algav kevad rohkelt romantikat. Tuleb olla tähelepanelik – pauk võib tulla ka luuavarrest! Tähendusrikkad pilgud koosolekutel, särin söögivahetunnis toidujärjekorras … Õpetajate tuba on lähitulevikus tärkavatest tunnetest tiine.

Kaksikud

Kaksikutel on oodata jõudsat edasiliikumist karjääriredelil. Ilmselt pannakse ta juhtima mõnda järjekordset töörühma ning igavuse üle ta lähiajal kurta ei saa – lõputu kirjavahetus eesmärgiga leida töörühma kõikidele liikmetele sobiv koosolekuaeg täidab tema muidu nii üksluiseid õhtuid.

Vähk

Nädal toob viperusi tehnikaga – tuleb olla valmis, et arvuti hangub just uue osa seletamise ajal, Stuudiumi sissekanded haihtuvad müstilisel moel ning e-kooli sisestatud märkused muutuvad iseenesest kiitusteks. Kirss tordil on pahuras tujus ning pidevalt kadunud IT-spetsialist.  

Lõvi

Lõvi peab olema valmis rikkalikeks lisatasudeks. Tulid õigeks ajaks tööle – lisatasu. Vaevusid korrapidajaõpetajana vahetunnis koridori piiluma – lisatasu. Märkisid puudujad – lisatasu. Osalesid õppenõukogus – topeltpalk. Raha saab olema Lõvil nii palju, et ta jagab seda heldelt kolleegidelegi. Igal hommikul täidab ta õpetajate toa küpsisekausi kaheeuroste müntidega. 

Neitsi

Neitsi saab nautida tähelepanu keskpunktis olemist – järgmise nädala jooksul helistab talle vähemalt 27 lapsevanemast fänni silmapilk lahendamist nõudvate muredega. Ta saab tunda end tõelise võlurina, sest ainult tema suudab neile keerulistele olukordadele lahendused leida. 

Kaalud

Kaalusid ootab ees ootamatu tõus ametiredelil. Võimalik, et talle pakutakse õppejuhi ametit. Edutamine võib tunduda ahvatlev, kuid enne nõusoleku andmist tasub hoolega kaaluda – tavaliselt tähendab see lõputut mässamist tunniplaani koostamise ja asendajate otsimisega.

Skorpion

Skorpioni ootab ees nädal täis lõputuid otsinguid. Ta peab leidma üles seletamatult kadunud projektoripuldi, õpetajate garderoobist hajameelse kolleegi jalas jalutama läinud vahetusjalanõud, klassitäie tundi mitte ilmunud õpilasi ning keset seda kaost ka iseenda. Pole vaja muretseda – reede pärastlõunaks on kõik taas kontrolli all.  

Ambur

Ambur on praegu erakordselt tundeline ja õrn. Õnnepisarad toob silma tundi ilmunud patoloogiline puuduja 9.c klassist ning lapsevanem, kes ta lastevanemate listi saadetud e-kirjale vastab. Ära muretse, see läheb peagi üle. 

Illustratsioonid: Anakonda Lembelill


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!