Programmeerimisvõistluse võitnud koolid

16. apr. 2023 Andree Uuetoa TTÜ bakalaureuse tudeng, Lapikute liige - Kommenteeri artiklit

Tänavu võitsid programmeerimisvõistluse „ASI karikas“ Tartu Miina Härma Gümnaasiumi õpilased. Teisele kohale tuli Tallinna Ühisgümnaasiumi võistkond.

Miina Härma Gümnaasiumi esindasid Lauri Sarap ja Kaur Vadi, esimese vooru ülesandeid aitas neil lahendada Siim Kaljuorg, kes paraku finaalis osaleda ei saanud. Teisele kohale tulnud Tallinna Ühisgümnaasiumi võistkonda kuulusid Kristofer Põder, Oliver Elm ja Aleksander Heinla.

Sel aastal panid osalejad end proovile pitsa tellimise rakenduse loomisega. Olgu märgitud, et programmeerimisvõistluse lõppvoorus osalenutel loetakse sooritatuks kaks olulist ainet TTÜ inseneeria õppekavas ja neile kingitakse ülikooli õppejõudude Margus Kruusi ja Harri Lenseni kirjutatud diskreetse matemaatika õpik.

Programmeerimisvõistlust „ASI karikas“ korraldab TTÜ tudengite loodud MTÜ Lapikud koostöös TTÜ arvutisüsteemide instituudiga (ASI). Võistlusele kutsutakse põhi- ja keskkoolis õppivaid tarkvarahuvilisi ja innukaid programmeerijaid. Aastate jooksul on võistlusel osalenud õpilasi Tallinna Tehnikagümnaasiumist, Tallinna Reaalkoolist, Tartu Tamme Gümnaasiumist ja Tartu Jaan Poska Gümnaasiumist.

Programmeerimisvõistlust „ASI karikas“ toetasid tänavu TTÜ Akadeemiline Ametiliit ja Mektory. Läbi aastate on võistlust sponsoreerinud ka Mektory, Zone, Erply, CGI, Baskin Robbins ja teised austatud ettevõtted.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!