Armastatud kontsert inimesest – „Ainult jõed voolavad vabalt“ tuleb taas

5. mai 2023 Ekspeditsioon - Kommenteeri artiklit
Marika Vaarik lavastuses „Ainult jõed voolavad vabalt“. Foto: Kristiina Praks

Eelmisel suvel esietendunud lavastus sai palju vaimustavat tagasisidet eriti noortelt. Lavastus on laval ka sel suvel ning annab oma viimased etendused Tallinnas Vabal Laval Telliskivis 4.–28. juunini.

Ootame viimaseid etendusi kogema ka kooligruppe, eelkõige gümnaasiumiõpilasi. Kooligruppidele eripakkumine ja soodushinnad. 

Lisainfo katlin@ekspeditsioon.com või 516 5329.

„Ainult jõed voolavad vabalt“ on kontsert inimesest. Jah, kontsert. Katkematu muusikaline rännak rokib, kisendab, hellitab, igatseb, pettub, unistab. Mängitakse trumme, kitarri, paaniflööti ja kummipalli. Pannakse käed rinnale risti või silmade ette ja lauldakse. See on, nagu vaataks üht hiigelsuurt maali või loeks üht paksu romaani, või nagu hulguks mööda lõppematut linna, otsimata midagi kindlat, kuid ometi liikudes tunde ja tunde. Kui oled kord alustanud, siis lõppu ei oota.

„Ainult jõed voolavad vabalt“ on lavastaja Lauri Lagle ning tema trupi neljas koostöö. Ühine ekspeditsioon algas kolm aastat tagasi. Näitlejate vahetu energia, kummastav ja meeldejääv atmosfäär, igatsus tõusta argisest kõrgemale, hoides samas argisest kinni – need eesmärgid on kandnud seniseid lavastusi. „Ainult jõed voolavad vabalt“ on puhas laks otse hinge.

Ekspeditsiooni ja Von Krahli Teatri koostöös valminud lavastust tõsteti esile ka tänavusel Eesti teatriauhindade jagamisel. Arthur Arula kandideeris parima kunstniku ja Sander Roosimägi parima meeskõrvalosa kategoorias.

Laval ja helilooming Marika Vaarik, Mari Abel, Katariina Tamm, Rea Lest, Rasmus Kaljujärv, Jörgen Liik, Sander Roosimägi ja Simeoni Sundja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!