Juba homme! Labürindijooksu nutikamad saavad TalTechis õppekoha

24. mai 2023 TalTech - Kommenteeri artiklit

Homme, 25. mail kl 1018 on kõik abituriendid oodatud TalTechi labürindijooksule tehnikaülikooli aulas. Võistluse kümme parimat saavad õppekoha tehnikaülikooli vabalt valitud bakalaureuse õppekaval.

TalTechi labürindijooksul tuleb lahendada ülesandeid gümnaasiumiprogrammist ja joosta kiiresti ühest kontrollpunktist teise. Ülesanded hõlmavad matemaatikat, füüsikat või keemiat, eesti keelt või ajalugu ja ühiskonnaõpetust, peastarvutamist ja loogikat. Igas punktis on aega üks minut ning selle aja jooksul peab lahendama võimalikult palju ülesandeid. Paremusjärjestus kujuneb õigete vastuste hulga ja kiiruse summana. 

Eelmise aasta edukale labürindijooksjale, Gustav Adolfi Gümnaasiumi vilistlasele ja tänasele TalTechi informaatikatudengile Martin Moistusele tõi edu oskus lülitada aju ümber jooksmiselt mõtlemisele. Kooliõpingutest tõid Martinile kasu üldised põhivalemid, millel põhineb loogika. “Lisaks kiiretele näppudele on vaja ka kiireid jalgu,“ lisab ta.

25. mail on ülikooli peahoone ees ja fuajees ka TalTechi õppemess, kus kõik huvilised saavad tutvuda ülikooli tegevuste ja õppimisvõimalustega. Lisaks tutvustavad messil oma ettevõtmisi ülikooli tudengiorganisatsioonid ja tudengiprojektid. 

Labürindijooksu täpsem info


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!