Karl Eduard Söödi lasteluulepreemia pälvisid Anti Saar ja illustraator Vivianna Maria Stanislavska

16. mai 2023 Kadi Kalmus Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskuse direktor - Kommenteeri artiklit
Foto Tiit Hellenurm.

Luunja vald andis 16. mail üle Karl Eduard Söödi lasteluulepreemia, mille pälvis Anti Saar raamatu „ Õudne lugu“ eest. Tunnustuse pälvis ka raamatu illustraator Vivianna Maria Stanislavska.

Lisaks žüriile, kuhu kuulusid Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Eesti Kunstnike Liidu, Luunja Keskkooli ja preemia algatajate esindajad, valisid 2022. aastal lastele mõeldud luuleraamatute seast oma lemmiku välja ka Luunja valla lapsed. Laste lemmikuks osutus Teet Talli raamat „ Vahvad ja õpetlikud luuletused loomadest“.

Meeleolukal sündmusel lugesid Luunja Keskkooli õpilased 2022. aastal ilmunud autorite lasteluulet, kirjanik Anti Saar kandis ette lõigu oma teosest ning Vivianna Stanislavska näitas, kuidas sünnib raamatu illustratsioon.

Karl Eduard Sööt (1862–1950) on Eesti luuletaja, kes sündis Luunja vallas Lohkva külas. Tema luuletused on tuntud ning paljud neist viisistatud. Lohkva külas tähistab Söödi sünnipaika mälestuskivi. Luuletaja auks hakkas Luunja vald 1989. aastal välja andma K. E. Söödi lasteluuleauhinda. Tänavu antakse auhind välja 34. korda.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!