Muhvi auhinna pälvivad Krista Kumberg ja Tiina Liinak

10. mai 2023 Eesti Lastekirjanduse Keskus - Kommenteeri artiklit

Täna, 10. mail kuulutatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuse lasteraamatukoguhoidjate õpipäeval välja Muhvi auhinna saajad. Laureaadid pälvivad tunnustuse lastekirjanduse ja lugemise kajastamise eest erinevates meediumides aastatel 2021–2022.

Krista Kumberg. Foto: Arvo Tarmula

Auhinna 12. laureaat on lastekirjanduse uurija ja bibliograaf Krista Kumberg, kes on aastaid lastekirjandust mõtestanud ja tutvustanud. Paljud tema kirjutatud arvustused on ilmunud ajalehtedes Eesti Päevaleht, Lääne Elu, Postimees ning Õpetajate Leht. Samuti on ta teinud lastekirjanduse aastaülevaateid ajalehele Sirp, olnud õpikute kaasautor ning ka ise lastele kirjutanud.

„Krista Kumbergi suurepärased teadmised lastekirjanduse ajaloost ning kursis olemine uuemate suundumustega teevad tema ettekanded igal üritusel oodatuks. Ta on oma kirjutustes ja esinemistes sõnatundlik, leidlik ja vaimukas. Arvustajana on ta sõbralik ja hooliv. Krista oskab teoses märgata selle positiivseid aspekte, kuid samas tõmbab delikaatselt tähelepanu ka kitsaskohtadele. Kõik see teeb temast avara pilgu ja sooja südamega eesti lastekirjanduse hoidja ja harija,“ märkis lastekirjanduse uurija Jaanika Palm.

Muhvi meediaväljaande preemiaga tänab keskus Facebooki grupi „Lugemise väljakutse“ loojat ja administraatorit Tiina Liinakut, kes hoolitseb selle eest, et täiskasvanute kirjanduse kõrval kuuluks lugemisväljakutsetesse ka lastekirjandus.

Muhvi auhinna varasemate laureaatide hulka kuuluvad näiteks ajakirja Täheke peatoimetaja Ilona Martson, kirjanik Leelo Tungal, ERR-i lastesaadete tegijad Kadri Tiisel ja Tiina Vilu, kirjandusteadlane Ave Mattheus ja mitmed teised. Väljaannetest on äramärkimist leidnud näiteks Eesti Päevaleht, Postimees, Õpetajate Leht, Hea Laps ja Eesti Ekspress.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!